GYM PELE

Spectacol de teatru si ateliere de educatie artistica pentru copii. „Mama“ lui Mirciulica, din celebrele filmulete realizate de Mircea Bravo, actrita Eleva Ivanca, va fi prezenta la Lugoj

11 Noiembrie 2022
Lugoj Info.ro -„Mama“ lui Mirciulica, din celebrele filmulete realizate de Mircea Bravo, actrita Eleva Ivanca, va fi prezenta la Lugoj

Un spectacol de teatru si doua ateliere de educatie artistica prin teatru vor fi organizate, la Lugoj, in perioada 17-19 noiembrie, in cadrul proiectului „Teatru si drumul pana la spectacol“, finantat din bugetul Municipiului Lugoj.

service-lugoj

Astfel, in 17 noiembrie 2022, de la ora 19.30, in sala mare de la Teatrul Municipal „Traian Grozavescu“ din Lugoj, va putea fi vizionat spectacolul „O altfel de lebada“, adaptare dupa un text de Radu Tuculescu, regia si interpretarea, Elena Ivanca.

Elena Ivanca este actrita la Teatrul National de Cluj si cadru universitar la Academia de Muzica „Gheorghe Dima“ din Cluj sectia canto, unde preda cursuri de arta actorului. Absolventa a sectiei de Arta Actorului, Departamentul de Teatru din cadrul Facultatii de Litere, Universitatea „Babes-Bolyai“ Cluj, promotia 1999, clasa prof. Cristina Pardanschi si Cornel Raileanu, Elena Ivanca mai are un doctorat in actorie obtinut cu lucrarea Gestul ca mediator si creator de sens. De la text la intruparea personajului cu calificativul Summa cum laudae, Universitatea de Arte din Targu-Mures, 2011 si un Master la Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Targu-Mures sectia actorie, vorbire si expresivitate in artele spectacolului, finalizat cu sustinerea lucrarii de masterat avand titlul Dictia, dincolo de aparente sau vorbirea de performanta;

Elena Ivanca este cunoscuta publicului si pentru rolul mamei din filmuletele lui Mircea Bravo.

Atelierele pe care le va sustine Elena Ivanca la Lugoj sunt dedicate elevilor si vor avea loc la Casa Bredicenilor, la Clubul Elevilor si la teatru.

Asociatia Pro Fortuna isi propune, prin proiectul „Teatru si drumul pana la spectacol“, desfasurarea de workshop-uri cu caracter artistic-educativ in spatii exterioare si/sau interioare din municipiul Lugoj, pentru promovarea educatiei artistice in randul copiilor si tinerilor.

De ce dorim sa promovam edicatia artistic in randul copiilor? Pentru ca jocul este cea mai eficienta metoda de invatare in studiul actoriei.

In cadrul workshop-ului de actorie, participantii isi vor dezvolta mobilitatea musculara si expresivitatea corporala (miscare scenica), limbajul trupului (semne si decodari ale pozitiei corpului si cum ne modifica acestea in raportul nostru cu ceilalti: partener, parteneri, public.