sâmbătă, 23 septembrie 2023
27.3 C
Lugoj
spot_img

Cum să faci cadou un parfum care se potrivește la fix?

Data:

spot_img
spot_img

De foarte multe ori, atunci când ne gândim la ce am putea să oferim cadou unei persoane apropiate, un parfum sună ca o idee foarte bună.

Este un cadou care arată că îți pasă, că ești interesat de persoana căreia îi oferi parfumul. Este acel tip de cadou foarte personal. Tocmai de aceea, alegerea lui poate fi un proces destul de dificil și necesită o extra atenție sporită față de cadourile clasice.

Dacă și tu ești în căutare de parfumuri bărbătești sau parfumuri damă pe care să le oferi în dar, ți-am pregătit un ghid care să te însoțească la cumpărături cu toate informațiile de care ai nevoie ca să faci cea mai bună și mai informată alegere pe care o poți face.

Așadar, hai să vedem câteva întrebări la care să-ți răspunzi înainte de a face o alegere:

Feminin sau masculin?

În alegerea unui parfum cadou, personalitatea este cel mai important reper după care să te ghidezi. Gândește-te așa: trăsăturile de personalitate ale cuiva dau notele parfumului care i se va potrivi cel mai bine.

În cazul în care vorbim de parfumuri bărbătești, e bine să ții cont de vârstă și personalitate. Unui bărbat în floarea vârstei, i se va potrivi mai bine un parfum corpolent, cu note de bază de santal, vanilie, tabac sau mosc. La pol opus, unui bărbat mai tânăr, îi vei pune mai bine în evidență personalitatea cu parfumuri bărbătești mai fresh, cu note de bază citrice sau fructate. Dacă vorbim de un bărbat mai misterios ca personalitate, pentru el mergi la sigur cu parfumuri arăbești. Sunt o alegere și foarte modernă, dar au și un caracter foarte persistent. Asta pentru că parfumurile arăbești vin de la „sursă”, adică de la primii inventatori ai parfumurilor care sunt popoarele arabe. Să revenim la personalitate. Și stilul vestimentar îți va oferi indicii despre alegerea de parfumuri bărbătești. Un stil mai sport, mai casual, merge perfect cu parfumuri proaspete, cu note florale. Un stil super elegant va cere un parfum mai sofisticat, pe care acel bărbat să îl poarte ca pe un accesoriu și să îi completeze perfect stilul.

Dacă vorbim despre alegerea unui parfum de damă, regulile rămân cam la fel. Pentru o femeie energică, veselă, care se îmbracă super colorat și probabil și râde la fel de colorat, alege un parfum jucăuș, cu note de bază fructate sau citrice. Dacă vrei să faci un compliment cuiva care are o feminitate aparte, alege dintre parfumurile florale, poate chiar un pic mai dulci și astfel, vei scoate și mai frumos în evidență feminitatea acesteia. Pentru femei cu personalitate puternică, elegante și rafinate, sunt super potrivite parfumurile lemnoase, cu note de bază precum santalul. De asemenea și cele pe bază de vanilie și tabac. Recomandăm pentru acest tip de personalitate să cauți și în oferta de parfumuri de nișă, vei face o impresie minunată cu siguranță.

Sezon rece sau sezon cald?

Ți s-a întâmplat vreodată să porți iarna un parfum pe care îl iubești și apoi să te dai cu el și primăvara sau vara și să ai așa ca un sentiment „greu”? Ei bine, asta se întâmplă pentru că nu oricând este un moment foarte bun pentru orice tip de parfum. Parfumurile care au un caracter mai puternic, au tendința să capete o greutate atunci când temperaturile se ridică în termometre. De aceea, pe timpul sezonului cald, adică primăvara și vara, este bine să te orientezi către parfumuri mai proaspete, atât pentru femei cât și pentru bărbați. Vorbim aici de cele cu baze florale, citrice și fructate, în general sau cele cu baze acvatice.

Puternic sau discret?

Te-ai întrebat vreodată de ce unele parfumuri rezistă toată ziua și unele dispar în câteva ore de când te-ai dat cu ele? Răspunsul stă în chimia din spate, nu neapărat în preț și calitate. Parfumurile sunt făcute din uleiuri esențiale și alcool. Uleiurile esențiale din compoziție sunt cele care dau persistența unui parfum. De aceea, dacă vrei să alegi un parfum mai discret, e bine să te orientezi către o apă de toaletă sau o apă de colonie, care nu au foarte multe uleiuri esențiale și persistența lor este de doar câteva ore. Dacă vrei să alegi un parfum care să lase o impresie, atunci orientează-te către o apă de parfum sau un parfum pur care să aibă uleiuri esențiale în concentrație mare, de cel puțin 20%.

Gata, cu toate aceste informații ar trebui să fii super pregătit să faci o alegere de cel mai potrivit parfum cadou pentru persoana din viața ta. Ca un ultim sfat, le poți mirosi și în magazine, dar să faci asta de pe un tester, nu de pe propria piele. Asta pentru că fiecare piele are o anumită compoziție de feromoni și de aceea, parfumurile miros diferit pe persoane diferite. Ce mai poți face este să verifici și oferta online de parfumuri, e posibil să găsești un preț chiar mai bun decât în parfumeriile clasice.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Alege calitatea serviciilor Mixtury Beton. Partenerul tau pentru constructii civile si industriale

SC Mixtury Beton SRL una dintre cele mai importante...

5 motive pentru care merită să joci poker

În lumea jocurilor de noroc și a strategiilor, pokerul...

Sfaturi pentru alegerea instalatorului în programul Casa Verde

Acum, că s-a publicat lista cu firmele...

Evoluția jocurilor video în România

În lumea tehnologiei și a divertismentului, jocurile video au...