Căutarea termenilor online pentru a obține un păr moale, sănătos, care să crească lung și puternic este nesfârșită. O căutare rapidă pe Google despre preocupările legate de îngrijirea părului ne poate transporta până la capătul internetului, cu sute de pagini care jură pe diferite metode și ingrediente care au ca rezultat îmbunătățiri magice precum creșterea părului, părul lucios și reducerea ruperii părului, peste noapte.
Alături de ulei de cocos, uleiul de ricin este o bijuterie nu foarte ascunsă care apare ori de câte ori încep conversațiile despre sănătatea părului, păstrarea lungimii și obținerea unui păr moale și mătăsos. Un element de bază pentru păr și frumusețe încercat și adevărat pentru mulți, se spune că un ulei de ricin bun ajută la sănătatea părului și a scalpului și îmbunătățește starea pielii, dar au existat și dezbateri cu privire la faptul dacă uleiul de ricin poate sau nu să crească părul.
Ce este uleiul de ricin?
Uleiul de ricin este obținut din semințele plantei de ricin. Potrivit dermatologilor, ingredientul a fost folosit pentru toate tipurile de medicamente, afecțiuni ale pielii și probleme de sănătate în Egiptul antic. Acizii grași care se găsesc în ulei de ricin joacă un rol în creșterea circulației către foliculii de păr, precum și în lubrifierea firului de păr. Îmbogățit cu vitamina E și cu o serie de acizi grași Omega 3,6,9, uleiul de ricin oferă, de asemenea, un sprijin suplimentar părului compromis prin întărirea, condiționarea și hrănirea elasticității, a supleței și a strălucirii.
În timp ce acidul oleic din uleiul de ricin are proprietăți antimicrobiene și antifungice care pot ajuta la reducerea dermatitei seboreice sau a mătreții, nu există studii clinice reale care să dovedească beneficiile uleiului de ricin. În ciuda lipsei de date empirice, nu se pot nega puterile și probele anecdotice ale utilizării de ulei de ricin pe păr.
Cum ar trebui să fie folosit uleiul de ricin?
Uleiul de ricin este un produs multifuncțional. Deoarece este un hidratant natural, uleiul de ricin poate fi aplicat pe firul de păr pentru a diminua fragilitatea și ruperea acestuia. Unii oameni folosesc ulei de ricin în starea sa nativă ca tratament cu ulei înainte de șamponare. Cu o textură foarte groasă, uleiul de ricin poate fi folosit și pentru a menține o hidratare profundă. Acest lucru se face spălând mai întâi părul și apoi punând o cantitate bună de ulei de ricin pe păr și lăsându-l să se absoarbă în păr.
Datorită efectelor sale asupra părului și a pielii, uleiul de ricin poate fi folosit și pe sprâncene și gene. Uleiul de ricin poate ajuta genele să nu devină fragile și uscate, sau predispuse la rupere.
Cât durează să vezi rezultatele?
Uleiul de ricin poate oferi rezultate aproape imediate atunci când este emis pentru afecțiuni ale pielii și scalpului, cum ar fi roșeața, mâncărimea sau descuamarea. Ingredientul crește imediat strălucirea atunci când este aplicat direct pe păr, de asemenea. Restaurarea părului și prevenirea ruperii durează de obicei aproximativ trei luni. Experții sugerează aplicarea uleiului de ricin zilnic pentru eficacitate.
Există efecte secundare la utilizarea uleiului de ricin?
La fel ca multe alte lucruri când vine vorba de păr și frumusețe, există efecte secundare care apar în urma utilizării uleiului de ricin – dar depinde de factori precum tipul de piele și textura părului dumneavoastră. Utilizarea unei concentrații mari de ulei de ricin pur în cantități mari poate provoca alergii pentru persoanele care sunt alergice la boabe, ceea ce poate cauza scalpului. Experții vă sugerează să faceți un patch test pe o mică parte a scalpului pentru a determina cum va reacționa pielea dumneavoastră la uleiul de ricin.
În timp ce uleiul de ricin este un element de încredere pentru păr, unele persoane au văzut opusul creșterii și a unui scalp sănătos. Unii oameni se confruntă chiar cu ruperea părului și cu efecte mai dăunătoare. S-a discutat despre greață, dar aceasta provine din ingerarea uleiului de ricin. Acesta este un lucru la care trebuie să fim atenți. Poate provoca dermatită alergică de contact. Dacă experimentați orice efect secundar negativ, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dermatologul.