sâmbătă, 20 aprilie 2024
11.9 C
Lugoj
spot_img

Cum să vă întindeți cizmele din piele astfel încât să se potrivească perfect

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Cu piele naturală, primiți o pereche de încălțăminte de înaltă calitate care vă va ține picioarele calde atunci când au nevoie. Dar, bineînțeles, pielea nou-nouță poate fi rigidă, așa că, dacă aveți o pereche de cizme de damă care sunt doar un pic prea strâmte, este o combinație care nu va fi pe placul picioarelor dvs.

Din fericire, este posibil să întindeți cizmele din piele. Există o varietate de moduri de a face acest lucru acasă personal sau ați putea duce cizmele la un cizmar. Toate aceste metode DIY sunt destul de ușor de făcut, totuși. Rețineți doar că doriți să aveți grijă de piele, așa că întinderea cizmelor ar trebui să fie un proces gradual.

De asemenea, merită menționat faptul că, probabil, nu puteți să vă întindeți cizmele din piele mai mult de o mărime de pantof fără a compromite pielea, așa că, dacă ați luat o pereche de cizme de damă frumoase care sunt cu două mărimi mai mici, aceste tehnici probabil nu vă vor ajuta. Pentru câteva sugestii despre cum să întindeți cizmele din piele acasă, continuați să citiți.

Folosiți un spray de întindere sau un balsam de ulei

Există de fapt spray-uri și balsamuri concepute pentru a vă întinde cizmele din piele. Puteți căuta online sau puteți merge la un cizmar local sau la un magazin de încălțăminte pentru a lua ceva similar. 

Dacă folosiți un balsam cu ulei, veți dori să frecați o cantitate mică din acesta pe partea exterioară a pielii și să lăsați să se absoarbă. Această substanță va ajuta pielea să se relaxeze puțin, astfel încât să se întindă.

Un spray de întindere funcționează în mod similar – deși, în funcție de tipul pe care îl obțineți, este posibil să fie nevoie să îl aplicați în interiorul sau în exteriorul pantofului. Nu uitați să citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare, pentru a nu strica accidental pielea. Aceste substanțe reprezintă una dintre cele mai simple modalități de a întinde pielea și puteți chiar să vă faceți propriul preparat pentru această metodă, amestecând alcool și apă și pulverizând lichidul în interiorul cizmei înainte de a încerca să o întindeți. Folosiți pentru aceasta un raport de 1 la 1 între apă și alcool.

Folosiți un dispozitiv de întindere a cizmei

Acesta este un alt produs pe care îl puteți găsi cu ușurință online pentru a ajuta la întinderea cizmelor din piele. Întinzătoarele de cizme de damă sunt introduse în pantof și pot întinde literalmente pielea, în special în zona degetelor. În cazul în care aveți nevoie de întinderea gleznei sau a gambei, un alt dispozitiv precum poate fi folosit special pentru această parte a pantofului.

Dacă intenționați să folosiți această metodă, veți dori să fiți foarte atenți să nu deteriorați pielea. Lăsați întinzătorul de cizme în interiorul pantofului timp de câteva ore înainte de a-l îndepărta. Puteți întotdeauna să întindeți puțin mai puțin decât credeți că aveți nevoie și apoi să treceți din nou prin acest proces, deoarece acest lucru este mai bine decât să întindeți prea mult și să vă deteriorați pantofii.

Purtați șosete groase

Am folosit această metodă pentru a ne întinde pantofii și pentru a ne proteja picioarele de bășici, dar purtarea unor șosete groase pentru a umple pantofii poate ajuta, de asemenea, la înmuierea pielii, astfel încât aceasta să se întindă. Cu toate acestea, există șanse ca, dacă întindeți pielea, cizmele dvs. să fie deja prea strâmte, așa că metoda șosetelor ar putea fi de fapt foarte incomodă, deoarece va face cizmele și mai strâmte.

Încălziți pielea

Iată o altă metodă care va necesita să fiți atente, dar dacă încălziți pielea, o puteți întinde ușor. Încercați să plasați o sursă de căldură în interiorul cizmelor, cum ar fi un uscător de păr, pentru a încălzi pielea, apoi introduceți fie o formă de încălțăminte, fie niște șosete în interiorul cizmei pentru a menține forma. Asigurați-vă că orice puneți în cizmă va menține pielea ușor întinsă, în acest fel, când se răcește, este mai probabil să rămână la acea dimensiune.

De asemenea, puteți încălța cizmele în timp ce purtați șosete groase și le puteți încălzi din exterior cu un uscător de păr. Încă o dată, aveți grijă cu această metodă, mai ales suflând aerul fierbinte direct pe piele, care ar putea deteriora materialul dacă căldura se apropie prea mult sau este prea intensă.

Înghețați-le

Invers, puteți sări peste căldură, făcând exact opusul și înghețându-vă cizmele din piele. Umpleți pungi cu apă și băgați-le în interiorul cizmelor. Asigurați-vă că pungile sunt sigilate pentru ca apa să nu deterioreze pielea și apoi puneți cizmele în congelator. Pe măsură ce apa îngheață, se dilată, întinzând încet pielea.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Se formează cele șapte grupe ale Creșei Lugoj. Când încep înscrierile

Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj (DASC) a anunțat...

Vin ploile. Vremea se răcește brusc

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru...

S-a închis pescuitul. Bălțile private rămân singura alternativă

Începând de marți, pescuitul recreativ, sportiv, dar și în...