miercuri, 21 februarie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

De data aceasta va face curatenie pe strada, nu la ghiseu. Casierul care a fugit cu banii contribuabililor de la Primaria Brestovat, trimis de judecatori sa lucreze la Primaria Lugoj

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Fostul casier al Primariei Brestovat, care a sustras cateva zeci de mii de lei din casierie, a fost condamnat de catre Judecatoria Lugoj.

Magistratii l-au gasit vinovat pe individ si l-au condamnat la doi ani si sapte luni de inchisoare. Barbatul, in calitate de casier al Primariei Comunei Brestovat, a incasat de la mai multe persoane fizice si juridice diverse sume de bani, reprezentand contravaloarea impozitelor si taxelor locale, iar ulterior, prin falsificarea chitantelor emise cu ocazia intocmirii lor, atestand date necorespunzatoare adevarului, a sustras integral sau partial din sumele de bani incasate, utilizandu-le in evidentele contabile, respectiv inmanandu-le contribuabililor, pentru a crea aparenta de legalitate a actiunilor sale. Acelasi individ l-a determinat pe primarul Comunei Brestovat sa emita in fals doua certificate de atestare fiscala, pentru doua persoane care au platit cate o amenda la casierie, sumele de bani fiind insusite de inculpat fara ca acestea sa fie inscrise in evidentele contabile ale primariei, iar mai apoi, aceste persoane sa foloseasca inscrisurile astfel falsificate la o licitatie publica organizata de Primaria Brestovat. Barbatul a ocupat functia de casier in cadrul Primariei Comunei Brestovat timp de zece ani. Ancheta a inceput in momentul in care politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice Timis au obtinut date si informatii conform carora casierul si-ar fi insusit suma de 40.000 de lei, bani proveniti din incasarea a doua sanctiuni contraventionale a cate 20.000 de lei fiecare, aplicate de o institutie publica. In luna octombrie 2019, politistii au descins la sediul Primariei Brestovat, cat si la domiciliul individului. In fata instantei, barbatul si-a recunoscut faptele si a fost de acord sa plateasca prejudiciul. Judecatorii au dispus suspendarea pedepsei sub supraveghere pentru o perioada de trei ani, astfel ca daca va recidiva, barbatul va ajunge in puscarie. In sentinta data de Judecatoria Lugoj, barbatul este obligat si la prestarea a 90 de zile de munca in folosul comunitatii, la Primaria Brestovat sau la Primaria Lugoj. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.  

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII