sâmbătă, 23 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Demiterea primarului decisa politic. Buciu admite ca a suparat mai multe persoane cu influenta

Data:

spot_img
spot_img

O lege care i s-a aplicat doar lui, dar si alte interese politice, au facut ca peste sapte mii de voturi sa fie anulate in mai putin de trei luni.

“Sunt cetatean roman, dar si german. Nascut roman, la Lugoj. German pentru ca familia mea (sotia si cei trei copii) locuieste de peste 10 ani in Germania, statul german acordandu-ne cetatenia in conditii normale. Am candidat mentionand pe toate formularele de candidatura ca am dubla cetatenie. Nimeni nu a avut nimic de obiectat, nici autoritatea electorala si nici judecatorii care au validat candidatura si apoi alegerea mea ca Primar.

In timpul mandatului am renuntat la domiciliul din Lugoj, stabilindu-mi resedinta tot in Lugoj. Fara sa incalc nicio lege. Am fost la serviciu zi de zi, indiferent ca am avut domiciliul sau resedinta in Lugoj. I-am deranjat pe toti cei care n-au mai facut afaceri ilegale cu Primaria, pe toti cei care ocupau ilegal proprietatile primariei (cu unii inca ne judecam), pe toti cei care faceau afaceri ilegale cu Meridian, pe toti cei care se eludau de la plata taxelor si impozitelor locale ori pe cei care, datorita intereselor personale ale fostei conduceri a primariei, beneficiau de un regim fiscal favorabil dar inechitabil.

La nivel politic am deranjat conducerea judeteana a PNL pentru simplul fapt ca spun, liber, ce gandesc.

Am refuzat constant sa devin un “om de partid” asa cum ne-am obisnuit sa avem in ultimii 30 de ani. Am ramas cu incapatanare acel om de partid pentru care interesele publice au fost peste orice interes de partid. Si asa voi ramane. Nu pot pierde patru ani din viata comunitatii din care fac parte si care m-a ales.

Am construit proiecte care au tinut cont doar de interesele comunitatii, indiferent ca am pus in pericol interese private. Si le vom duce la capat.”, a precizat fostul primar.

Buciu a dat si exemplul primarului Timisoarei, care are resedinta in Timisoara si nu are cetatenie romana. Fostul primar a anuntat, joi, la aflarea vestii ca nu mai poate ocupa scaunul de primar, ca va continua sa-si sprijine colegii, pentru ducerea la capat a proiectelor si reformelor incepute, pana la organizarea de noi alegeri. Guvernul Romaniei urmeaza sa stabileasca data alegerilor partiale pentru functia de primar. Buciu si-a pierdut mandatul in urma unei „analize” facute de prefectul PSD, Mihai Ritivoiu.

 

 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII