miercuri, 7 iunie 2023
15.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Lupta cu tantarii, mustele si capusele se muta la sol. Primaria Lugoj face dezinsectie in parcuri, pe malurile Timisului si in alte zone verzi

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Daca in urma cu cateva saptamani au fost imprastiate substante din aer, acum urmeaza ca doua firme specializate sa faca dezinsectia la sol. Una dintre firme va pulverize insecticid in Lugojul Roman, iar alta in Lugojul German. Ambele firme din Lugoj au primit cate 20.000 de lei pentru aceste servicii. Primaria Lugoj urmeaza sa programeze data la care se face dezinsectia.

Actiunea va fi anuntata pe canalele de comunicare ale primariei. Administratia locala a solicitat asociatiilor de proprietari sa ia masuri si sa dubleze dezinsectia aeriana cu una la sol pe terenurile pe care le administreaza sau in blocurile de locuinte. Din pacate, numarul asociatiilor care au urmat sfatul este foarte mic, astfel ca este de asteptat ca in unele zone din oras lugojenii sa se confrunte in continuare cu disconfortul creat de insecte mai ales in unele blocuri unde subsolurile sunt inundate si se creeaza mediu perfect de inmultire a tantarilor. Primaria nu poate interveni deoarece blocurile, la fel si casele, apartin unor proprietari, care trebuie sa se gospodareasca singuri sau prin asociatii ale proprietarilor.

UPDATE: Primaria Municipiului Lugoj aduce la cunostinta cetatenilor ca în zilele de  vineri, 17 iunie 2022 (în Lugojul German) si luni, 20 iunie 2022 (în Lugojul Roman), între orele 20.30 – 22.30 în toate parcurile si zonele verzi din municipiul Lugoj precum si pe malurile raului Timis va avea loc o dezinsectie terestra. Actiunea are în vedere combaterea tantarilor, capuselor si a insectei tigrul platanului. Cetatenii sunt rugati sa închida geamurile locuintelor în intervalul orar mentionat mai sus, în care se vor desfasura activitatile de dezinsectie.