miercuri, 22 mai 2024
18.9 C
Lugoj
spot_img

Dosare penale la Lugoj și Făget. Câteva tone de azot și alte produse pentru protecția plantelor au fost confiscate

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Timiș, în cooperare cu polițiștii din Lugoj și Făget, a desfășurat mai multe acțiuni pe linia produselor pentru protecția plantelor și îngrășămintelor chimice.

Verificările au vizat și societăți comerciale din Lugoj și Făget. În urma acțiunilor, au fost deschise două dosare penale.

„Polițiștii din Făget au efectuat un control la sediul unei societăți comerciale care are ca obiect de activitate lucrări agricole, unde a fost identificată o cantitate de 16.800 kg de azot și alte îngrășăminte, depozitate pe o platformă din beton neacoperită și fără a fi protejate de condițiile meteo nefavorabile, nerespectând astfel fișa de securitate a produsului. Intr-o altă acțiune, polițiștii lugojeni, împreună cu polițiștii din cadrul S.A.E.S.P. Timiș și un consilier din cadrul Oficiului Fitosanitar Timiș, au efectuat mai multe controale în Lugoj la diverse societăți comerciale, unde au verificat modalitatea de gestionare și manipulare a produselor pentru protecția plantelor, precum și asigurarea sistemelor de pază conform Legii 333/2003. Într-o încăpere a unei societăți comerciale din Lugoj a fost descoperită o cantitate de aproximativ 50 de litri de produse pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat”, a precizat IPJ Timiș.

În ambele cazuri, s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor în locuri protejate”, conform O.U.G. 195/2005 privind Protecția Mediului.

De asemenea, în urma celor două acțiuni a fost indisponibilizată cantitatea totală de 22.800 kg de îngrășământ chimic și 50 de litri de produse pentru protecția plantelor cu termenul de valabilitate expirat.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII