miercuri, 4 octombrie 2023
23.9 C
Lugoj
spot_img

Echipele de interventie solicitate tot mai des. E-DISTRIBUTIE raporteaza o crestere a consumului de energie electrica, pe fondul temperaturilor tot mai mari

Data:

spot_img
spot_img

Temperaturile foarte ridicate inregistrate in toata tara in ultimele zile, au condus la cresterea substantiala a consumului de energie electrica, anunta cel mai mare distribuitor de energie electrica.

Companiile E-Distributie, operatorii de distributie a energiei electrice din cadrul grupului Enel, au mobilizat pe teren efective marite de echipe, pentru a monitoriza si interveni in cel mai scurt timp posibil, in cazul unor eventuale avarii in reteaua de distributie a energiei electrice, pe fondul conditiilor meteorologice extreme.

Potrivit datelor disponibile, E-Distributie Banat a inregistrat o crestere a consumului de energie electrica cu pana la 21% in data de 25 iulie, raportat la luna mai a acestui an. “Tot in aceasta perioada, a fost atins si cel mai mare numar de apeluri in call center-ul tehnic care deserveste regiunile Muntenia, Banat si Dobrogea, in data de 21 iulie ajungand la un numar total de peste 28.500, de aproape treisprezece ori mai multe fata de o medie de 2.200 de apeluri zilnice in luna mai a aceluiasi an. Zilele cu cele mai multe apeluri din aceasta perioada, au fost cele in care s-au inregistrat temperaturi ridicate, ceea ce a dus la cresterea consumului de energie electrica, si in cele cu fenomene meteo extreme, precum vijelii si furtuni.”, a anuntat E- Distributie. 

Clientii din judetele Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis pot apela numarul 0800.070.444. Numerele de tip TelVerde din call-centerele tehnice sunt disponibile 24h/7 si sunt apelabile gratuit de pe teritoriul national. In urma apelurilor, clientii sunt informati cu privire la zonele afectate de avarii si la intervalul de remediere a acestora. Detalii despre deranjamente in alimentarea cu energie electrica sunt disponibile si pe pagina https://www.e-distributie.com/ro/intreruperi-curent.html unde sunt afisate, pe o harta interactiva actualizata la fiecare 30 de minute, intreruperile in functie de zona si sunt afisate si numere dedicate pentru clientii din fiecare judet din zonele de concesiune ale companiilor E-Distributie.

Avand in vedere avertismentele meteorologice de canicula, companiile E-Distributie estimeaza ca valorile de consum vor ramane ridicate zilele urmatoare si recomanda un consum de energie cat mai eficient si care sa nu depaseasca puterea avizata a instalatiei de la fiecare loc de consum, pentru alimentarea in siguranta a locuintelor sau constructiilor cu caracter comercial. Este recomandata folosirea electrocasnicelor si a celorlalte echipamente din casa intr-un mod echilibrat, pe parcursul zilei fiind oportuna utilizarea echipamentelor si aparatelor absolut necesare, dar si acestea nu simultan, in special in cazul aparatelor cu consum mare de energie.

In cazul utilizarii aparatelor de aer conditionat, este recomandata racirea graduala a locuintei, metoda care reduce la jumatate consumul de energie fata de setarea aparatului la temperaturi foarte joase. Concret, consumatorii pot seta temperatura la 24 de grade Celsius in loc de 18 si lasa aparatul pornit. Mai multe sfaturi despre eficienta energetica a locuintelor sunt disponibile aici. Companiile E-Distributie regreta eventualele neplaceri resimtite de clienti in cazul intreruperilor accidentale in alimentarea cu energie electrica si in asigura ca depun toate eforturile pentru evitarea acestora si pentru functionarea in bune conditii a retelei.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

S-a dat alarma in gara din Lugoj. Un incendiu de vegetatie s-a extins la un vagon dezafectat

Pompierii lugojeni au intervenit, marti seara, in statia CFR...

Dimineti tot mai reci. Prognoza meteo pentru perioada 2 – 15 octombrie

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo, valabila...

Sef si adjunct nou. Schimbari la varful Politiei Lugoj

Inspectoratul de Politie al judetului Timis a anuntat ca...

Razboiul stelelor in „Mica Roma”. CSM Lugoj joaca Supercupa Romaniei cu casa inchisa

Se anunta un spectacol de zile mari la Blaj,...