miercuri, 21 februarie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Efectele protestelor. Modificari importante pentru conducatorii de utilaje agricole

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

In Sedinta de Guvern din 18 ianuarie 2024, a fost aprobata Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea unor acte normative referitoare la categoriile de permis de conducere disponibile in Romania pentru tractoare si vehicule agricole.

Actul normativ vizeaza urmatoarele:

1. Echivalarea permisului categoria B cu permisul Tr1, categorie nou introdusa, care va permite conducerea tractoarelor agricole sau forestiere cu o viteza maxima de 40 km/h pe drumurile publice.

2. Inscrierea echivalarii categoriilor B si Tr cu categoria Tr1 in permisul de conducere pentru noile emisiuni, dar nu mai devreme de 90 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei, fara examinare de catre autoritatea competenta.

Motivele care au stat la baza adoptarii prezentei Ordonante de Urgenta sunt urmatoarele:

1. Planul National Strategic pentru exercitiul financiar 2023-2027 prevede o crestere semnificativa a parcului de utilaje agricole, fapt ce genereaza o disproportionalitate intre numarul de utilaje si personalul specializat.

2. Absenta legislatiei care sa permita conducerea utilajelor agricole cu permise de conducere de categorie B duce la migratia fortei de munca catre tarile UE.

3. Neadoptarea rapida a masurilor legislative propuse ar afecta negativ executia lucrarilor agricole la timp in perioadele optime.

Ordonanta de Urgenta este esentiala pentru a evita impactul negativ asupra sectorului agricol si a se asigura ca Romania ramane un sector proeminent in securitatea alimentara. In acest sens, este necesar sa se actioneze cu celeritate pentru a solutiona aceasta situatie de urgenta si a preveni consecintele negative asupra interesului public si a dezvoltarii sustenabile a sectorului agricol.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vreme de primavara. Meteorologii anunta temperaturi extrem de mari petru aceasta perioada a anului

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru...

Pas urias pentru dezvoltarea turismului. Comuna Fardea a fost declarata statiune turistica de interes local

Comuna Fardea este, incepand de vineri, statiune turistica de...

Cinci zile in Belgia prin Erasmus+. Saptamana plina pentru cativa elevi de la HasdEU 

În perioada 5-9 februarie 2024, patru elevi de la...

Probleme cu malurile. ABA Banat interventie de urgenta la Nadrag

Administratia Bazinala de Apa Banat a anuntat o interventie...