vineri, 31 martie 2023
9.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Esti posesor de arma? Verifica-ti valabilitatea permisului de port arma sa nu te trezesti cu politia peste tine

Data:

spot_img
spot_img
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Conform legii, cei care detin pusti sau pistoale trebuie sa se prezinte la IPJ Timis în vederea prelungirii valabilitatii permisului de arma sau sa depuna arma si munitia aferenta la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la data expirarii acestuia. Legea nr. 295 din 2004 actualizata, privind regimul armelor si al munitiilor, face referire clara la  valabilitatea permisului de arma si obligatiile detinatorilor de arme:

(1) Permisul de arma are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeaza de la data eliberarii sau, dupa caz, de la data ultimei prelungiri, exceptand perioada de suspendare.

(2) În vederea prelungirii valabilitatii permisului de arma, titularul acestuia este obligat sa se prezinte înainte de împlinirea termenului prevazut la alin. (1) la structura de politie competenta în a carei raza de competenta teritoriala îsi are domiciliul sau resedinta cu armele înscrise în permis, precum si cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.

(3) Valabilitatea permisului de arma se prelungeste de catre autoritatea competenta pentru o perioada de 5 ani, daca titularul îndeplineste conditiile prevazute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) si i) din Legea nr. 295 din 2004 actualizata si prezinta dovada efectuarii unei sedinte de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu exceptia posesorilor de arme de vanatoare.

(4) Permisul de arma confera titularului drepturile prevazute de lege si dupa radierea din acesta a armelor înstrainate prin vanzare, donatie, închiriere sau comodat, pana la expirarea termenului de valabilitate.

Detinatorii de arme care nu respecta legea vor fi cercetati penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

 

 

 

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Adolescentii au umplut cativa saci cu deseuri. Elevii de la Vlaicu au curatat malurile Timisului

Elevii de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” au participat,...

Jale in livezi. Se anunta un nou an cu fructe putine

Inghetul din noaptea de marti spre miercuri, a afectat...

La nevoie, se asigura transportul animalelor. Campanie de sterilizari gratuite pentru caini si pisici

Asociatia Streunerfreunde-Lugoj și echipa Dog Park organizeaza, la sfarsitul...