INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Unul din lugojenii care confectiona arme acasa a fost condamnat. Judecatorii au pronuntat o prima sentinta dupa perchezitiile facute de DIICOT in urma cu aproape trei ani

07 Iulie 2016
lugojinfo.ro - Unul dintre lugojenii care confectiona arme acasa a fost condamnat foto: lugojinfo.ro

Judecatorii lugojeni au pronuntat miercuri o prima sentinta in cazul unui barbat din Lugoj care a transformat locuinta sa intr-o adevarata fabrica de arme si munitii.

In luna noiembrie 2013 mai multe imobile din Lugoj, Tipari si Hezeris au fost luate cu asalt de catre procurorii DIICOT si politisti dupa ce au strans informatii ca mai multi insi, unii ajunsi la varste respectabile, confectionau arme si cartuse de diferite calibre care dupa aceea erau folosite la braconaj in padurile din zona Lugojului. Judecatorii au dat prima sentinta in acest dosar doar in ceea ce il priveste pe Flavius Laurentiu Petrescu, ceilalti inculpati urmand sa mai astepte pentru a-si afla pedepsele deoarece dosarul in care erau judecati s-a disjuns cu un alt dosar. Petrescu a fost gasit vinovat de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si a fost condamnat la opt luni de inchisoare cu suspendare. Procurorii, dar si Flavius Laurentiu Petrescu au posibilitatea sa faca apel. In urma perchezitiilor de la finalul anului 2013, au fost ridicate 2 arme letale, trei neletale, peste 1400 de cartuse de diferite calibre, o masina de sertizat cartuse si 3 trofee de caprior. Politistii au avut surpriza sa gaseasca cateva din arme ingropate in pamant intr-o gradina.