Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Peste 5000 de petarde si artificii confiscate in Timis. In jur de o mie dintre obiectele pirotehnice au fost luate de la persoane din Lugoj

05 Ianuarie 2017
lugojinfo.ro -Peste 5000 de petarde si artificii confiscate in Timis

Jandarmii au organizat si ei actiuni, la sfarsitul anului trecut, pentru depistarea celor care folosesc in mod neautorizat obiecte pirotehnice.

In numai doua zile, echipele de patrulare si control au confiscat de la mai multe persoane aproximativ 5000 de petarde sau artificii. Actiunile s-au desfasurat atat la Timisoara, cat si la Lugoj. ”În perioada 30-31 decembrie 2016, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Timis au desfasurat pe raza municipiilor Timisoara si Lugoj mai multe activitati pentru prevenirea comertului ilegal cu articole pirotehnice. Astfel, au fost identificate mai multe persoane care încercau sa comercializeze aproximativ 5.000 de articole pirotehnice, fara îndeplinirea conditiilor prevazute de lege”, a anuntat Inspectoratul Judetean de Jandarmi Timis. Jandarmii le-au întocmit comerciantilor acte de constatare, conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive si au ridicat marfa în vederea continuarii cercetarilor. Operatiunile cu articole pirotehnice ilegale constituie infractiune si se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la un an, sau cu amenda, conform Legii nr. 126 din 1995 privind regimul materialelor explozive.