Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Tineri din Lugoj ridicati de politisti in urma unei operatiuni antidrog

28 Februarie 2018
Lugoj Info.ro -Tineri din Lugoj ridicati de politisti in urma unei operatiuni antidrog

13 perchezitii au avut loc miercuri dimineata la Lugoj, Resita si Caransebes.

Procurorii au anuntat ca la actiune au participat magistrati din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Caras-Severin, politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin, B.C.C.O. Timisoara, I.P.J. Caras-Severin, I.J.J. Caras-Severin, dar si din cadrul Politiei municipiului Lugoj. In urma perchezitiilor au fost gasite circa 200 de doze susceptibile a fi substante psihoactive, droguri de risc si alte bunuri de interes în probarea faptelor infractionale.

“Cu aceasta ocazie, vor fi puse în executare 19 mandate de aducere si vor fi audiate alte persoane în calitate de martor. În fapt, în cursul anului 2017 politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin, au început monitorizarea unor persoane implicate în savarsirea de infractiuni din sfera operatiunilor ilicite cu produselor susceptibile a avea efecte psihoactive si a traficului de droguri.A fost demarata Operatiunea denumita ”Hydra”, în care, pana în prezent, au fost identificate un numar de 19 persoane fata de care s-a început urmarirea penala pentru efectuarea de operatiuni cu produse, stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar fata de doua dintre acestea si pentru trafic de droguri de risc.În baza mijloacelor de proba s-a stabilit ca în perioada 2017 – 2018 pe raza municipiilor Resita si Caransebes au actionat mai multe persoane, care au distribuit în randul tinerilor substante susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea preluau substantele din diverse surse, în special furnizori de pe raza judetului Timis dupa care le împarteau în doze si le distribuiau. Activitatea infractionala s-a caracterizat printr-o frecventa ridicata, suspectii, pentru a evita riscul de a fi depistati cu cantitati de substante psihoactive asupra lor, preferand sa efectueze aproape zilnic întreg ciclul aprovizionare – transport - distribuire, obtinand, asa cum rezulta din datele existente, profituri care se ridicau la 1000 lei/zi.”, au anuntat procurorii.

Politistii de la crima organizata au beneficiat de suportul de specialitate asigurat de Directia de Operatiuni Speciale.