Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Autoliv pagini 2

UPDATE: Numarul localitatilor afectate a crescut la sase. Prefectul si seful ISU Timis s-au deplasat de urgenta in zona

19 Iulie 2018
Lugoj Info.ro-Prefectul si seful ISU Timis s-au deplasat de urgenta in zona

În urma fenomenelor meteo periculoase, la nivelul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Timis a fost activata Grupa operativa, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, ISU Timis a primit mai multe solicitari pentru evacuarea apei acumulate în urma precipitatiilor abundente, în localitatile Faget - Calea Bichigiului si strada Libertatii, în comuna Bichigi, unde apa depaseste 50 cm, în comuna Ohaba Lunga si Begheiu Mic. Se intervine cu motopompe de mare capacitate, electropompe si autospeciale de interventie. În acest moment, în zonele afectate se deplaseaza prefectul judetului Timis, Eva Georgeta Andreas, subprefectul judetului Timis, Daniel Cristian Frantescu si Inspectorul sef, Locotenent colonel Lucian Vasile Mihoc pentru a evalua situatia din teren si a stabili masurile necesare pentru protectia populatiei din zonele afectate. Sunt sfatuiti cetatenii din zonele vizate sa-si pastreze calmul si sa respecte recomandarile autoritatilor locale. Pompierii raman la datorie, pentru limitarea si înlaturarea potentialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situatiei din zonele vizate, precum si evolutia acesteia.

UPDATE: Pompierii au  intervenit pentru evacuarea apei în localitatile: Faget (3 strazi), Bichigi, Ierşnic, Cladova, Begheiu Mic si Batesti. În localitatile afectate au actionat un ofiter si 28 de subofiteri cu 5 autospeciale de interventie, 14 motopompe si 6 electropompe. Au fost afectate aproximativ 100 de gospodarii.

Octavian