Bilantul inundatiilor din zona Faget: 114 case si curti inundate

20 Iulie 2018
Lugoj Info.ro-Bilantul inudatiilor din zona Faget : 114 case si curti inundate

ISU Timis impreuna cu reprezentantii primariilor din zona Faget au facut bilantul inundatiilor produse incepand de joi seara.

Pompierii au anuntat ca in intervalul 19.07.2018 la ora 20:36 si pana in data de 20.07.2018 la ora 04:00 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis a fost solicitat sa intervina la 44 situatii de urgenta, ca urmare a efectelor fenomenelor meteo imediate si a precipitatiilor prognozate, dupa cum urmeaza:

 - Statia de Pompieri Faget a intervenit în orasul Faget, în localitatea Bichigi, în localitatea Dragsinesti, în localitatea Batesti si în localitatea Traian Vuia.

- Detasamentul de Pompieri Lugoj a intervenit în localitatile Faget, Ohaba Lunga, Cladova, Begheiu Mic, Dragsinesti, Iersnic, Rachita, Dumbrava si în localitatea Traian Vuia.

- Detasamentul 2 de Pompieri Timisoara a intervenit în localitatile Faget si Batesti.

- Detasamentul 1 de Pompieri Timisoara a intervenit în Timisoara, strada Mihail Kogalniceanu, în sat Rachita, în orasul Faget si în localitatea Traian Vuia.

- Statia de Pompieri Buzias a intervenit în localitatile Bichigi si Faget. - Statia de Pompieri Deta a intervenit în localitatile Bichigi si Traian Vuia.

În total, au intervenit 3 ofiteri si 40 subofiteri cu 1 motopompa remorcabila de capacitate marita, 14 motopompe, 7 electropompe, 2 microbuze, 4 autospeciale de interventie, 1 motogenerator si un motofierastrau cu lant. În total au fost 114 case si curti inundate, dupa cum urmeaza: comuna Bichigi -50 gospodarii, comuna Traian Vuia - 45 de gospodarii, localitatea Rachita -19 gospodarii. Momentan, nu mai exista pericol de inundare si al altor gospodarii, iar situatia din localitatile afectate începe sa revina la starea de normalitate. Pompierii raman la datorie, pentru limitarea si înlaturarea potentialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situatiei din zonele vizate, precum si evolutia acesteia. Vom reveni cu detalii.