13 perchezitii in doua judete. Cea mai mare operatiune impotriva braconierilor a avut loc luni dimineata in zona Faget

12 Noiembrie 2018
Lugoj Info.ro -Cea mai mare operatiune impotriva braconierilor a avut loc luni dimineata in zona Faget foto : Lugoj Info.ro

Politistii si procurorii din Faget au declansat luni dimineata cea mai mare operatiune din acest an impotriva braconierilor.

service-lugoj

Judiciaristii din Faget alaturi de magistratii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Faget ajutati de trupele speciale ale politiei au perchezitionat 13 locuinte ale unor suspecti de braconaj. Perchezitiile s-au desfasurat in mai multe localitati din zona Faget, la Bara, dar si la Dobra in judetul Hunedoara, au anuntat pentru Lugoj Info.ro surse din randul anchetatorilor. In urma perchezitiilor au fost gasite mai multe arme si sute de cartuse cu glont, detinute ilegal, precum si carne de vanat si trofee. Mai multe persoane au fost conduse la sediul politiei pentru audieri si nu este exclus ca procurorii sa ceara retinerea unor suspecti.

"Politistii de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Orasului Faget  au ridicat 9 arme, munitie aferenta, o baioneta, 27 de laturi, aparatura pentru confectionarea de alice, precum si mai multe kilograme de carne de vanat, în urma a 13 perchezitii efectuate azi dimineata, la locuintele unor persoane banuite de infractiuni la regimul armelor si braconaj.Perchezitiile au fost facute de politistii de Investigatii Criminale din cadrul Politiei orasului Faget, cu sprijinul Sectiei 10 Rurale Faget si Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara sub coordonarea Prim Procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Faget.Activitatile au fost desfasurate în cadrul unui dosar penal privind savarsirea infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj fapte ce ar fi fost comise pe raza judetelor Timis si Hunedoara.În urma perchezitiilor, politistii au ridicat în vederea continuarii cercetarilor 9 arme, peste 200 de cartuse, peste 1500 de alice,o baioneta, 27 de laturi, aparatura pentru confectionarea de alice, 11 trofee mistret si caprior, petarde, dispozitive de iluminat pe timp de noapte, precum si aproximativ 80 de kilograme de carne de vanat (mistret si caprior).7 persoane au fost conduse la sediul  politiei, pentru audieri, acestia fiind retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi introdusi în Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis.La activitati au participat 27 de politisti cu 13 autospeciale, 4 grupe de interventie S.A.S. Timis si Hunedoara si 6 grupe de interventie cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi „Glad Voievod “Timisoara.", a anuntat IPJ Timis.