Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Traficantii care vindeau droguri in Lugoj si Timisoara eliberati din arest preventiv

14 Martie 2019
Lugoj Info.ro -Traficantii care vindeau droguri in Lugoj si Timisoara eliberati din arest preventiv

Cei noua lugojeni care au fost ridicati de mascati in urma unei operatiuni antidrog ce a avut loc saptamana trecuta, sunt acasa.

Cuptorul cu lemne

Judecatorii de la Curtea de Apel Timisoara au decis ca indivizii sa isi petreaca urmatoarele 30 de zile sub arest la domiciliu si nu in arestul IPJ Timis cum au hotarat judecatorii de la Tribunal. In aceste conditii, cei noua lugojeni, un barbat din Topolovatul Mare si unul din Nadrag au obligatia sa nu paraseasca domiciliul. La inceputul saptamanii trecute, trupele speciale ale politiei si jandarmeriei au dat buzna la 27 de adrese din Lugoj si Timisoara într-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat în savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc. 34 de persoane au fost duse la audieri, procurorii solicitand arestarea a 12 persoane. “Pe baza investigatiilor efectuate s-a stabilit faptul ca, în activitatea de procurare si comercializare a drogurilor, suspectii erau organizati pe trei niveluri:

- nivelul I -  dealerii mari, care detineau cantitati ridicate de droguri, pe care le comercializau doar în cantitati mari, în special suspectilor de la nivelurile inferioare.

- nivelul II – dealerii de nivel mediu, cu rol preponderent de intermediari între suspectii de pe nivelurile I si III, care achizitionau cantitati mari de droguri de la suspectii din primul esalon si pe care le comercializau ulterior  suspectilor de la nivelul inferior, dar si clientilor proprii.

- nivelul III – dealerii stradali, care achizitionau cantitati de droguri de la suspectii din esaloanele superioare si pe care le vindeau ulterior catre propriile cercuri de consumatori.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare a fost ridicata cantitatea de peste o jumatate de kilogram cannabis, 200 de grame de hasis, mai multe doze MDMA, 32 de comprimate susceptibile a contine substante psihoactive, 8 cantare, o cultura formata din 6 plante de cannabis, un pistol cu gaze, 6 cartuse, un cort pentru cultura indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro si 34 de telefoane mobile.”, au anuntat anchetatorii.