Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Ponderal

Cativa copii au gasit un proiectil periculos intr-un cartier din Lugoj

09 Aprilie 2019
Lugoj Info.ro -Cativa copii au gasit un proiectil periculos intr-un cartier din Lugoj

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis a intervenit in urma cu cateva zile pentru asanarea unui proiectil.

Cuptorul cu lemne

Munitia a fost gasita de cativa copii care se jucau pe strada Spinantei din Lugoj. Proiectilul a fost ridicat de specialisti fiind transportat si depozitat în conditii de siguranta, în vederea distrugerii ulterioare. Reprezentantii ISU Timis atrag atentia cetatenilor ca, în ciuda starii avansate de coroziune, munitiile ramase neexplodate pot fi înca active si, manevrate necorespunzator, pot provoca adevarate tragedii. Neutralizarea si distrugerea lor se executa numai de catre specialistii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregatirea si dotarea necesara pentru aceasta misiune extrem de periculoasa. Specialistii ISU reamintesc cetatenilor cateva reguli ce trebuie respectate la gasirea elementelor de munitie:

  • Nu trebuie atinse, lovite sau miscate;
  • Nu trebuie ridicate, transportate si introduse în diferite încaperi sau locuinte;
  • Nu trebuie comercializate prin agentii de colectare a deseurilor feroase si neferoase;
  • Nu se introduc în foc;
  • Nu se încearca demontarea focoaselor sau a altor elemente componente.

Persoanele care gasesc elemente de munitie neexplodate au obligatia de a apela numarul unic 112, de a anunta primaria din localitate sau cel mai apropiat post de politie.