(UPDATE ) Preotul a fost amendat! Slujba intrerupta de politisti si jandarmi langa Lugoj

22 Martie 2020
Lugoj Info.ro -Slujba intrerupta de politisti si jandarmi langa Lugoj foto : Lugoj Info (ARHIVA)

În data de 22 martie a.c., politistii de pe raza Sectiei 10 Politie Rurala Faget s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, la Biserica din localitatea Bethausen, se desfasoara o slujba religioasa la care participa aproximativ 40 de persoane.

Miruna Lugoj

Din verificarile efectuate s-a constatat ca organizatorul slujbei, este un barbat in varsta de 39 de ani. Avand în vedere aceste aspecte, persoanelor prezente li s-a pus în vedere obligatia de a respecta prevederile Ordonantei Militare nr. 1/2020 cu privire la adunarile publice si li s-a solicitat sa paraseasca de îndata incinta bisericii. De asemenea, s-a procedat la sanctionarea contraventionala a organizatorului, conform art. 2 din Ordonanta Militara nr. 1/2020, a anuntat IPJ Timis.

UPDATE : IPJ Timis a facut cateva precizari suplimentare cu privire la actiunea de duminica. Oamenii legii au anuntat ca vizata de actiune a fost Biserica Penticostala din localitatea Bethausen, iar cel amendat este pastorul bisericii. Organizatorul slujbei a fost amendat cu 300 de lei, insa poate plati doar 50 de lei daca achita amenda in 15 zile.