Controalele vor ajunge si la Lugoj. Verificari la sange pentru limitarea imbolnavirilor cu COVID 19

03 Iulie 2020
Lugoj Info.ro -Verificari la sange pentru limitarea imbolnavirilor cu COVID 19 foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Sefii celor mai importante institutii s-au intalnit vineri intr-o sedinta pe fondul cresteriii cazurilor de imbolnaviri cu coronavirus.

În cadrul sedintei s-a stabilit ca la nivelul fiecarui judet sa fie organizata, sub autoritatea prefectului, o grupa de coordonare operativa, care sa evalueze situatia specifica si sa intensifice activitatile de verificare si depistare a celor care nu respecta regulile de protectie sanitara.

Sub coordonarea acestor grupe, la nivelul fiecarui judet vor fi organizate echipe mixte formate din politisti, jandarmi, pompieri, politisti locali, reprezentanti ai inspectoratelor teritoriale de munca, directiilor sanitar-veterinare si de la Protectia Consumatorului, precum si de la alte autoritati cu competente în efectuarea de verificari cu privire la respectarea regulilor de protectie sanitara. În situatiile de încalcare a normelor instituite pentru limitarea raspandirii noului coronavirus, se vor dispune masuri de sanctionare, inclusiv de suspendare a activitatii unor operatori economici.

Se vor desfasura activitati de verificare punctuale atunci cand se vor primi sesizari cu privire la nerespectarea masurilor de limitare a îmbolnavirilor cu COVID-19, dar si actiuni cu efective marite în zone aglomerate, centre comerciale, piete, targuri, precum si la stranduri, terase si cluburi în aer liber. Totodata, printre prioritatile echipelor de verificare va fi si transportul intern si international de persoane atat rutier, cat si feroviar.

Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile sa ia masuri suplimentare mai ales la sfarsit de saptamana.

Pentru îndeplinirea misiunilor din urmatoarele doua saptamani, se vor suplimenta efectivele si mijloacele tehnice din teren.

Pentru a putea interveni rapid, se va înfiinta o linie TelVerde – 0800800165 la care cetatenii vor putea sesiza cazurile de încalcare a normelor de protectie sanitara. Numarul de telefon va deveni operational începand cu data de 4 iulie a.c., ora 00:00.