INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Buciu si Tepes, cei mai atacati in online. Din spatele unor conturi false, mai multi indivizi cred ca pot decide cine va fi primarul Lugojului

10 August 2020
Lugoj Info.ro -Buciu si Tepes, cei mai atacati in online foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Ploaie de injuraturi, amenintari si informatii false, distribuite in mediul online cu mai mult de o luna si jumatate inainte de alegerile locale.

Odata cu apropierea alegerilor, zeci de conturi false ameninta, distribuie informatii false si injura candidatii care si-au anuntat intentia sa participe la alegeri. Surprinzator este faptul ca niciunul dintre aceste conturi nu pomeneste nimic despre candidatii PSD sau aliatii lor, semn ca se doreste denigrarea opozantilor. Cum era de asteptat, cea mai mare ura se revarsa asupra candidatului PNL, Claudiu Buciu, care e principalul adversar al lui Francisc Boldea. Buciu este etichetat in toate felurile de pe conturi cu 2 sau 3 activitati in 4 ani si cu poze furate de pe alte conturi de Facebook. Dana Tepes, candidata USR PLUS a fost si ea tavalita in mizerie tot pentru ca a indraznit sa-si anunte candidatura. Retelele de socializare fac legatura intre ip-uri, conturile false si conturile reale, astfel ca este foarte usor de realizat cine se afla in spatele acestor campanii de denigrare care au ca scop influentarea electoratului. In unele cazuri, conturile apartin unor membri activi de partid care si-au facut o fixatie in a denigra pe oricine nu-l sustine pe Boldea, iar altele apartin unor indivizi frustrati, fosti membri de partid care acum au fost lasati de izbeliste. In mare parte, conturile anonime au fost folosite si la alegerile din 2016, astfel ca e destul de clar cine le coordoneaza. Din pacate, mesajele asa-numitilor trolii au fost preluate de oameni simpli, semn ca multi dintre lugojeni nu sunt atenti la cine distribuie aceste mizerii in spatiul public. In cele mai multe cazuri, trolii sunt platiti din bani publici, iar scopul lor este acela ca cei care ii platesc sa nu-si piarda functiile in urma alegerilor de luna viitoare.