20 de sirieni prinsi la Lugoj. Un sarb a fost retinut

15 Septembrie 2020
Lugoj Info.ro -20 de sirieni prinsi la Lugoj

Politistii lugojeni au contribuit noaptea trecuta la prinderea unei calauze si a douazeci de migranti.

Respect pt lugojeni
Kuhntop

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, în cadrul unei actiuni pe linia combaterii migratiei ilegale, desfasurate pe raza judetului Timis, un cetatean sarb care a sprijinit douazeci de cetateni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera.

“În data de 15.09.2020, în jurul orei 01.00, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a fost primita informatia de la Politia Lugoj, conform careia în localitatea Lugoj, judetul Timis, a fost depistat un microbuz condus de un cetatean sarb, în interiorul caruia exista suspiciunea ca ar fi migranti.

Astfel, în cel mai scurt timp, la fata locului s-au deplasat politisti de frontiera din cadrul I.T.P.F. Timisoara care, în urma controlului efectuat asupra microbuzului, au depistat în interiorul acestuia, douazeci de cetateni straini. Avand în vedere faptul ca acestia nu îsi justificau prezenta în zona, au fost condusi la sediul politiei de frontiera pentru cercetari.

Din primele verificari efectuate de catre politistii de frontiera a reiesit faptul ca cei în cauza sunt cetateni din Siria, saptesprezece adulti si trei minori, cu varste cuprinse între 13 si 35 de ani. La cercetari, persoanele în cauza au declarat ca au fost preluati de soferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judetului Timis, urmand a fi transportati în apropierea granitei cu Ungaria. Acestia au mai precizat ca urmau sa plateasca sume cuprinse între 100 si 200 euro de persoana, în momentul în care ajungeau într-un stat din vestul Europei”, au anuntat politistii de frontiera.

În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cei 20 de cetateni straini si de trafic de migranti fata de soferul microbuzului.