Perchezitii la padurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj

28 Octombrie 2020
Lugoj Info.ro -Perchezitii la padurari din cadrul Ocolului Silvic Lugoj foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Politistii Serviciului de Investigare a Infractiunilor Economice din Timis perchezitioneaza mai multe locatii din judetele Timis si Arad.

Respect pt lugojeni
Kuhntop

Vizati sunt doi padurari si administratorul unei firme care activeaza in domeniul forestier. Padurarii, care isi desfasoara activitatea in cadrul Ocolului Silvic Lugoj, s-ar fi folosit de marci false pentru recoltarea ilegala de material lemnos. Angajatii OSL mai sunt banuiti si de completarea in fals a unor avize de insotire primara a materialului lemnos recoltat pentru a asigura presupusa legalitate a transportului. La perchezitii participa si alte institutii care au informatii ca in imobilele scotocite s-ar afla dispozitive artizanale de producere a alcoolului, arme si munitii artizanale utilizate la braconaj, capcane pentru vanat, trofee, dar si tigari nemarcate cu timbru fiscal.

" Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice  efectueaza cercetari fata de doi barbati banuiti de savarsirea infractiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual si contrabanda. În aceasta dimineata, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, împreuna cu politisti din cadrul Politiei Municipiului Lugoj, Politiei Orasului Faget si a politistilor Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe Langa Judecatoria Faget, au efectuat sapte perchezitii pe raza localitatilor Ohaba Lunga (5), Vinga (1) si Manastiur (1). Din cercetarile efectuate de catre politisti a rezultat faptul ca doi barbati, în varsta de 27 si 52 de ani, angajati a unei unitati de profil silvic, începand cu anul 2017, recolteaza în mod abuziv material lemnos din parchetele de pe raza de competenta, pe care ulterior l-ar marca fals si l-ar vinde catre diferite persoane, banii rezultati fiind folositi în interes personal. Politistii au ridicat în vederea continuarii cercetarilor 700 de litri produse accizabile tip bauturi spirtoase si intermediare, 17 bucati de cartuse, 13 trofee provenite de la animale salbatice si documente referitoare la însotirea materialului lemnos din anii anteriori. De asemenea, politistii au identificat si 4 animale salbatice tinute in captivitate: un lup, o caprioara si doi mistreti. Pe numele acestora a fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual si contrabanda. Politistii continua cercetarile în vederea documentarii întregii activitati infractionale a celor în cauza. Activitatea s-a desfasurat cu sprijinul lucratorilor din cadrul Inspectoratulului de Jandarmi Timis, Directia Regional Vamala Timisoara, Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si a Directiei Silvice Timis. ", a anuntat IPJ Timis la finalizarea perchezitiilor.