GYM PELE

A promis sute de mii de euro din fonduri europene. Escrocul care a inselat politisti, functionari, preoti, dar si oameni simpli, condamnat la inchisoare sub supraveghere

30 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro -Escrocul care a inselat politisti , functionari, preoti dar si oameni simpli condamnat la inchisoare sub supraveghere foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Magistratii lugojeni l-au condamnat miercuri pe Daniel Cioaba, escrocul care timp de cateva luni a pacalit zeci de oameni in probabil cea mai mare escrocherie cu fonduri europene.

Individul le-a promis victimelor ca le va ajuta sa obtina fonduri europene pentru restaurante sau pensiuni. Judecatorii lugojeni au decis ca Cioaba sa fie condamnat la 2 ani si 11 luni de inchisoare sub supraveghere dupa ce doar 15 persoane s-au constituit parti civile. Multi dintre cei inselati au refuzat sa depuna plangeri deoarece erau persoane publice si s-au gandit ca se fac de ras pentru ca au fost dusi de nas de un escroc. Magistratii au decis ca Daniel Cioba sa execute si 110 zile de munca in folosul comunitatii la Primaria Dumbrava sau la spitalul din Faget urmand sa le plateasca persoanelor vatamate toate sumele de bani incasate. Cea mai mare suma ajunge la 8000 de euro. In sentinta judecatorilor lugojeni s-a dispus si confiscarea mai multor bunuri ridicate in urma perchezitiilor domiciliare, toate niste falsuri. Cioaba avea acasa tot felul de stampile false, printre care: ciocan de marcat notarial cu marca ”Atanasiu Dragos Claudiu”, stampila notariala cu impresiunea ”Birou Notarial Lugoj-Atanasiu Dragos Claudiu”, stampile cu impresiunea ”Romania-Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii-Centrul regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale 5 Vest- AFIR”, stampila cu impresiunea ”Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale-Directia pentru Agricultura Judeteana Timis”, stampila cu impresiunea ”Aprobat-Director General-Sorin Maxim”, stampila cu textul Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene-5, dar si 22 bucati vignete notariale de culoare aurie, precum si o legitimatie pe numele Cioaba Daniel din care rezulta ca acesta detine functia de inspector evaluare în cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel. Va reamintim ca in toamna anului 2018 zeci de persoane s-au strans in fata Politiei Lugoj dupa ce au aflat ca au fost trase pe sfoara de un individ. Se estimeaza ca 70 de persoane au fost inselate.