Primele audieri in dosarul “Statia de epurare”. Magistratii lugojeni incep timid sa caute cele sase milioane de euro disparute de la Jabar

25 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro - Magistratii lugojeni incep timid sa caute cele sase milioane de euro disparute de la Jabar

Mai multe persoane de la compania de apa–canal a orasului, Meridian 22, dar si din cadrul Primariei Lugoj au fost audiate luni la Parchetul de pe langa Judecatoria Lugoj, au confirmat pentru Lugoj Info.ro mai multe surse.

Audierile ar fi avut loc intr-un dosar ce priveste lucrarile de la statia de epurare a municipiului, aflata pe raza localitatii Jabar. Lucrarile “de modernizare” care au avut loc acolo au fost subiectul unor ample discutii in spatiul public, in conditiile in care costul interventiilor s-a ridicat la aproximativ sase milioane de euro. Banii au fost incasati de firma constructoare insa lucrarile nu s-au facut nici macar pe hartie. Dupa ani de zile in care lugojenii s-au tot intrebat cum si cine a facut posibila cheltuirea unei asa sume mari de bani pentru niste lucrari de mantuiala, se pare ca, acum, procurorii lugojeni vor sa faca lumina in aceasta speta desi reclamatii privind situatia au fost depuse de multi ani. Magistratii lugojeni au refuzat deocamdata sa faca precizari cu privire la audieri, cel mai probabil din cauza faptului ca ancheta abia a demarat iar pana la constituirea unui adevarat dosar si punerea unor persoane sub acuzatie mai e cale lunga. Pana procurorii vor da o solutie pe marginea acestui caz, Meridian 22 se va apropia tot mai mult de faliment dupa ce amenzile pentru deversarea apei neepurate direct in raul Timis au blocat practic orice activitate. Sursele consultate de Lugoj Info.ro sustin ca adevaratii responsabili pentru dezastrul de la Jabar s-ar fi acoperit de documente sau pur si simplu si-au pus subordonatii sa semneze, astfel ca e putin probabil sa raspunda pentru ce s-a intamplat la statia de epurare. Singurii care vor putea spune daca la statia de epurare a fost sau nu jaf sunt procurorii lugojeni, asta daca nu cumva cercetarea va scoate la iveala ilegalitati mult mai grave si dosarul se va muta la Timisoara.