Lugojean incoltit de trupele speciale ale politiei. Zeci de baxuri cu tigari, capturate in urma unei operatiuni in patru judete

18 Februarie 2021
Lugoj Info.ro - Zeci de baxuri cu tigari, capturate in urma unei operatiuni in patru judete foto : Politia Romana -DIICOT

Un lugojean, liderul unei grupari de contrabanda cu tigari a fost ridicat joi de trupele speciale ale politiei, in urma unei operatiuni de amploare.

Miruna International

Procurorii antimafia din Caras-Severin au pus la punct o operatiune care a vizat nu mai putin de 27 de perchezitii in patru judete. Unele perchezitii au tintit si mai multi lugojeni implicati in gruparea ce avea ramificatii in Caras, Timis, Arad si Mehedinti.

“În cauza s-a retinut faptul ca, pe raza judetului Caras-Severin, pe fondul destramarii unor grupari infractionale locale ce alimentau ”piata neagra” a tigarilor de contrabanda, coroborat cu cererea de pe piata, si-au facut aparitia persoane din alte judete care actionau cu scopul de a alimenta aceasta ”piata neagra”. Pentru functionarea afacerii ilegale aceste persoane au apelat la localnici, unii dintre acestia cu antecedente în domeniu, care aveau posibilitati mult mai mari de a asigura distributia pe piata, dezvoltand adevarate antreprize criminale în scopul susmentionat.
În urma activitatilor de documentare, s-a stabilit faptul ca în zona actionau trei grupari infractionale organizate, toate avand ca lideri persoane care locuiau în alte judete, grupari care interferau punctual pe palierul de distributie. Scopul membrilor gruparii era obtinerea de castiguri mari prin alimentarea pietei negre a tigarilor de contrabanda, desfasurandu-si activitatea de distributie atat în mediul urban cat si în mediul rural, pe raza mai multor localitati din judetul Caras-Severin. Toate cele trei grupari infractionale erau organizate pe aceeasi structura, respectiv pe trei paliere: aprovizionare, organizare, depozitare, transport si distributie. O parte dintre membrii gruparilor, în special la nivelul organizatoric, aveau antecedente în astfel de activitati, fapt care i-a ajutat sa implementeze un grad ridicat de conspirativitate a activitatilor infractionale, folosind metode care sa îngreuneze cat mai mult eventuala monitorizare din partea autoritatilor.
Pe parcursul monitorizarii grupului infractional organizat au fost efectuate mai multe activitati în urma carora de la membrii grupului au fost confiscate peste 900.000 tigarete provenite din acte de contrabanda.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Caras-Severin au fost conduse, în vederea audierii, un numar de 29 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si Biroul de Analiza a Informatiilor Caras-Severin.
Actiunea a beneficiat de sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Arad, Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Mehedinti, al Inspectoratului de Politie al Judetului Caras-Severin, Serviciul de Actiuni Speciale Caras-Severin, al Grupari Mobile de Jandarmi Timisoara, al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin si al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinti.”, au anuntat procurorii.

La Lugoj, in timpul perchezitiilor au fost gasite aproximativ 23 de baxuri de tigari care erau”gazduite” intr-un microbuz.