(VIDEO) Jandarmi atacati intr-un sat de langa Lugoj. Oamenii legii au fost nevoiti sa foloseasca forta pentru punerea in aplicare a unei sentinte judecatoresti

01 Aprilie 2021
Lugoj Info.ro -Jandarmi atacati intr-un sat de langa Lugoj

Doua echipaje ale jandarmilor din Lugoj au fost nevoite sa foloseasca forta, joi dimineata, cand au fost chemate sa asigure punerea in aplicare a unei sentinte judecatoresti.

Reprezentanti ai DGASPC Timis s-au deplasat in localitatea Matnicu Mic pentru a ridica in regim de urgenta doi minori care erau expusi la primejdii si neglijati de familie. Avand in vedere ca exista pericolul ca sentinta sa nu poata fi pusa in aplicare, s-a apelat la sprijinul fortelor de ordine. Lucrurile au degenerat cand parintilor li s-a adus la cunostinta decizia magistratilor, astfel ca jandarmii au fost bruscati si amenintati cu moartea. Barbatul, deosebit de violent, s-a baricadat in casa alaturi de copii. Jandarmii au fost nevoiti sa foloseasca spray-uri lacrimogene si sa faca tandari o usa. Intr-un final, setinta a fost pusa in aplicare insa localnicii sustin ca au avut loc scene groaznice pe care nu mai vor sa le vada niciodata. DGASPC Timis a intervenit dupa ce mai multi localnici au sustinut ca minorii au fost pusi sa doarma intr-un cort, desi era foarte frig si nu au fost inscrisi la scoala. Parintii, care se considera traci, au fost implicati in mai multe scandaluri inca de la sosirea in tara, cand nu au recunoscut autoritatile vamale si au refuzat sa prezinte documentele la frontiera. In urma cu cateva luni, un baietel al familiei a murit, parintii facand atunci un alt scandal monstru, la Timisoara. Minorii au fost luati in custodie de DGASPC Timis si sunt sanse mari sa ajunga la o familie care sa le ofere toate conditiile necesare unui trai bun. Baietii vor primi cu siguranta si asistenta psihologica deoarece, cel putin in ultima perioada, au trecut prin traume greu de imaginat. Actiunea jandarmilor a durat mai bine de doua ore.