Imprimă această pagină

Politistii din Germania au solicitat probe. Perchezitii la Stiuca dupa ce mai multor nemti le-au murit cainii cumparati de la un crescator

03 Iunie 2021
Lugoj Info.ro -Perchezitii la Stiuca dupa ce mai multor nemti le-au murit cainii cumparati de la un crescator

Politistii Biroului de Investigatii Criminale Lugoj, împreuna cu politistii Sectiei 6 Rurale Gavojdia au efectuat doua perchezitii domiciliare, la doua persoane cercetate de autoritatile germane pentru înselaciune.

Mandatele de perchezitie domiciliara, dispuse de Judecatoria Lugoj au fost facute printr-un Ordin European de Ancheta, la doua adrese din Stiuca, a anuntat IPJ Timis. Activitatile au fost desfasurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de autoritatile germane privind infractiunea de înselaciune, din cercetari reiesind ca 2 barbati ar fi oferit spre vanzare caini, a caror documentatie era incorecta sau incompleta. Mai exact, un crescator din Stiuca a oferit contracost unor cetateni nemti animale de companie. Unele animale au decedat sau starea lor de sanatate a devenit una grava dupa ce crescatorul a sustinut ca acestea au vaccinurile la zi, insa, in realitate, cateii erau bolnavi. În urma perchezitiilor desfasurate au fost ridicate medii de stocare (o unitate de calculator, 3 memory stick), 3 telefoane mobile, precum si mai multe înscrisuri privitoare la comertul de caini în Germania. Cercetarile continua pentru documentarea întregii activitati infractionale. Actiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Detasamentului 6 Jandarmi Lugoj.

Citeste si: