Politistii din Faget au impartit cafea soferilor. Oamenii legii au organizat o noua actiune pentru prevenirea accidentelor

10 August 2021
Lugoj Info.ro -Oamenii legii au organizat o noua actiune pentru prevenirea accidentelor foto: IPJ Timis

Politistii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Timis împreuna cu politistii orasului Faget au desfasurat o altfel de actiune în trafic.

Obiectul actiunii l-a reprezentat „oboseala la volan” întrucat este una dintre cauzele des întalnite în producerea accidentelor rutiere. Astfel, pe DN 68 A, la coborarea de pe autostrada, conducatorii auto au fost opriti de politisti pentru a face o pauza si pentru a li se oferi o cafea. Activitatea a fost foarte apreciata de cetateni, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Anul acesta în judetul Timis, pe Drumul National 6, în apropierea municipiului Lugoj, o familie, sot si sotie, care se întorceau din Germania si-au pierdut viata într-un accident rutier produs pe fondul oboselii la volan. “Efectele oboselii la volan sunt extrem de periculoase, fiind comparabile cu cele ale consumului de alcool întrucat este încetinit timpul de reactie si scade gradul de concentrare. Aceste efecte sunt accentuate pe timpul verii din cauza temperaturilor ridicate. Pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul oboselii la volan, politistii va recomanda:

- La primele semne de oboseala întrerupeti deplasarea, parcati  autovehiculul într-un loc sigur si odihniti-va pana la refacerea capacitatilor psiho-fizice necesare conducerii în siguranta;

- Înainte de a pleca la drum odihniti-va  cel putin opt ore;

- Faceti o pauza la fiecare 2 ore de condus sau la 160 de kilometri parcursi;

- Atunci cand parcurgeti distante lungi, calatoriti, pe cat posibil, cu un partener care sa va observe semnele de oboseala sau, dupa caz, sa va preia locul”, atrag atentia politistii.