Procurorii antidrog au descins din nou la Lugoj. Peste 60 de perchezitii au loc joi dimineata in mai multe judete

14 Aprilie 2022
Lugoj info.ro-Procurorii antidrog au descins din nou la Lugoj

Zeci de perchezitii au loc joi dimineata.

Vizati sunt si mai multi traficanti de droguri din Lugoj. Politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, sprijiniti de politisti din cadrul brigazilor si serviciilor de combatere a criminalitatii organizate Alba-Iulia, Hunedoara, Sibiu, Oradea, Craiova, Mehedinti, împreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timisoara, efectueaza 61 de perchezitii domiciliare, în judetele Timis, Hunedoara si Caras-Severin, la persoane banuite de constituire a unui grup infractional organizat, introducerea în tara de droguri de risc, trafic de droguri de risc si mare risc si efectuarea, fara drept, de operatiuni  cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Vor fi puse în aplicare 34 de mandate de aducere.

“Din cercetari a reiesit ca mai multe persoane ar fi constituit o grupare infractionala, care ar fi actionat în judetul Timis, avand ca preocupari traficul de droguri de risc si mare risc, respectiv cannabis, amfetamina, precum si operatiuni  cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive. Gruparea ar fi fost împartita pe mai multe paliere, în scopul realizarii activitatilor infractionale, respectiv pe palierul de organizare/coordonare, palierul intermediar de aprovizionare, transport si depozitare, precum si palierul de distributie stradala a drogurilor. Principalele surse de provenienta a drogurilor distribuite ar fi fost colete expediate din Spania, pentru cannabis, comenzi plasate pe o retea online, pentru amfetamina sau substante susceptibile a avea efecte psihoactive, dar si culturi ilicite organizate indoor sau outdoor, din judetul Timis. Suportul de specialitate este asigurat de Directia Operatiuni Speciale si Biroul Tehnic si Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.”, au anuntat procurorii.

La actiuni se beneficiaza de sprijinul politistilor Inspectoratului de Politie Judetean Timis – Serviciul pentru Actiuni Speciale si Serviciul Criminalistic, precum si al jandarmilor din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobile „Glad Voievod” Timisoara si inspectoratelor de jandarmi judetene Timis, Caras-Severin si Hunedoara.

 

UPDATE : 

Grupul de criminalitate organizata este format din membri cu atributii specifice, structurati pe trei paliere infractionale distincte, dupa cum urmeaza:

  1. PALIERUL FURNIZORILOR: Format din cetateni romani, stabiliti în Spania, care asigura procurarea drogurilor de risc din culturile de canabis din acea tara si livrarea acestora catre membrii gruparii din Romania.
  2. PALIERUL DEPOZITARILOR SI DEALER-ILOR „EN GROSS”:  Acestia sunt specializati în primirea unor cantitati mari de droguri de risc din Spania, depozitarea, manipularea si distribuirea acestora catre ceilalti membrii ai gruparii infractionale care actioneaza în Timisoara.
  3. PALIERUL CLIENTILOR-DEALERI:  Acesta este format din clientii fideli ai celor din cel de-al doilea palier, achizitionand în mod organizat si constant canabis în baza unor relatii de încredere reciproca. Din acest segment al grupului fac parte atat dealeri mari de droguri (care cumpara cantitati de 1 kilogram sau mai mult) cat si dealeri mici (care cumpara cantitati moderate de canabis, între 100 si 500 grame), acestia fiind specializati în vanzarea aceluiasi tip de drog.

Gruparea care actiona la nivelul municipiului Lugoj era specializata în comercializarea de droguri de risc si de mare risc si efectuarea, fara autorizatie, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efect psihoactiv, retinandu-se ca exista conexiuni între aceasta si membrii grupului infractional organizat care actiona pe raza municipiului Timisoara.