L-au prins. Cum a fost capturat, langa Lugoj, barbatul evadat de la ferma penitenciarului de la Buzias

05 Mai 2022
Lugoj Info.ro -Cum a fost capturat, langa Lugoj, barbatul evadat de la ferma penitenciarului de la Buzias foto: Lugoj Info.ro

Barbatul evadat miercuri de la o sectia zootehnica de la Buzias a penitenciarului Timisoara a fost capturat joi dimineata.

Individul condamnat la 1 an si 3 luni de închisoare pentru savarsirea infractiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante” a parasit locul de detentie si a plecat intr-o directie necunoscuta. Sute de politisti, jandarmi, dar si echipaje de la penitenciar au plecat in cautarea barbatului. Joi dimineata, dupa ce au scotocit fiecare metru din zona Buzias-Topolovat, oamenii legii au fost anuntati prin 112 de un barbat ca tocmai l-a luat la ocazie pe evadat. “Condamnatul a stat la ocazie pe drumul dintre Olosag si Stiuca. A oprit o masina si l-a intrebat pe sofer cum ajunge in munti. Omul era un paznic de la o firma din zona si si-a dat seama imediat ca persoana care a urcat in masina e cea cautata. A sunat la 112 iar in cateva minute locul a fost impanzit de politisti si forte speciale. Norocul a fost ca politistii au umblat prin sate si le-au spus oamenilor sa anunte in caz ca observa persoane straine.“, a declarat un martor, pentru Lugoj Info.ro.

Barbatul a fost retinut si dus la penitenciar pentru a se afla exact traseul pe care l-a urmat si daca a fost ajutat sa fuga. Primele informatii indica faptul ca omul a stat ascuns peste noapte la o ferma din satul Herendesti. În legatura cu fapta savarsita, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara. De asemenea, pentru detinut se va declansa procedura disciplinara si, în functie de rezultatele acesteia, se vor dispune masurile legale. „Avand în vedere ca fapta savarsita este asimilata evadarii, reiteram ca aceasta se pedepseste conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la sase luni la trei ani. Multumim pentru sprijin Inspectoratului de Politie al Judetului Timis, Inspectoratului Judetean de Jandarmi Timis, Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera si societatii civile, precum si personalului unitatii pentru suportul oferit în actiunea de identificare si capturare a detinutului!”, au declarat reprezentantii Penitenciarului Timisoara.