GYM PELE

Lugojean prins ca vindea haine contrafacute. S-a ales cu dosar penal si a ramas fara marfa de 20.000 de lei

19 Mai 2022

Un barbat din Lugoj este cercetat penal dupa ce a fost prins comercializand mai multe haine care aveau inscriptionate logo-urile si numele unor firme celebre.

Individul a fost luat pe sus de politisti, joi dimineata. “Politistii Serviciului de Investigarea a Criminalitatii Economice Caras-Severin au depistat în Piata Agroalimentara din Caransebes, un barbat de 38 de ani, din Lugoj, care avea expuse spre vanzare, pe un stand, mai multe articole de îmbracaminte purtand inscriptiile unor marci cunoscute, produse susceptibile a fi contrafacute. Cele 139 de articole de îmbracaminte, în valoare de peste 20.000 de lei, au fost ridicate de politisti în vederea continuarii cercetarilor. În cauza, politistii, sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Caransebes, continua cercetarile în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul savarsirii infractiunii de punerea în circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca înregistrata pentru produse identice ori similare”, au anuntat politistii caraseni.

Politistii sunt fermi convinsi ca hainele sunt contrafacute, insa doar o expertiza va demonstra falsul. Problemele pentru lugojeanul prins ca vindea haine contrafacute nu se vor termina curand. De obicei, firmele carora le-a copiat elementele de identitate se constituie parti civile si solicita daune de zeci de mii de euro, asa ca barbatul va trebui sa ii despagubeasca pe proprietarii marcilor.