GYM PELE

(UPDATE) Alerta pe raul Bega, la cativa kilometri de Lugoj. Un baiat de 15 ani a disparut sub apa

08 Iunie 2022
Lugoj Info.ro -Alerta pe raul Bega, la cativa kilometri de Lugoj foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Mai multe echipaje de salvare din Lugoj au plecat spre comuna Balint unde un apel la 112 a anuntat ca o persoana s-ar fi inecat.

service-lugoj

Echipaje de la ambulanta, pompieri dar si politisti au plecat spre locul indicat, undeva intre localitatile Balint si Bodo. Una dintre autospeciale sosite la locul interventiei este echipata cu barca iar scafandrii din Timisoara sunt pregatiti sa intervina daca va fi cazul. Primele informatii indica faptul ca baiatul disparut sub apa are 15 ani si a plecat la scaldat alaturi de doua colege de scoala. Pana in acest moment adolescentul nu a fost gasit. Adolescentul nu stia sa inoate.  Pompierii reamintesc cetatenilor ca pentru a evita venimentele nedorite, este recomandat sa respecte cateva reguli simple:

 

  • frecventati doar locurile special amenajate pentru înot si scaldat;
  • respectati întotdeauna recomandarile salvamarului/administratorului locului de agrement;
  • evitati scaldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, curentii foarte puternici, albiile namoloase sau pline cu plante, pietre, crengi si trunchiuri de copaci;
  • nu realizati acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de constructii;
  • nu intrati în apa rece înfierbantati, dupa ce ati stat foarte mult timp la soare;
  • nu va aventurati în apa cand sunteti în stare de ebrietate, seara tarziu sau pe timp de noapte;
  • sa nu lasati copiii nesupravegheati langa si în apa. Ei se vor scalda numai sub controlul parintilor sau altor persoane.

Update: Dupa aproximativ 20 de minute de cautari, baiatul a fost gasit inconstient, medicii de la ambulanta au efectuat manevre de resuscitare. Din pacate, adolescentul a fost declarat decedat.