Ni s-au intors valorile plecate in Germania, Franta sau Italia. Masini de zeci de mii de euro, verificate de politisti, intr-o actiune blitz pe strazile din Lugoj

03 August 2022
Lugoj Info.ro -Masini de zeci de mii de euro, verificate de politisti, intr-o actiune blitz pe strazile din Lugoj foto: Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Politistii lugojeni au demarat incepand de ieri o actiune de amploare pe strazile Lugojului.

service-lugoj

In ultimele zile, mai multi locuitori ai orasului au reclamat faptul ca soferi cu masini inmatriculate in strainatate tureaza motoarele pe strazi, sfideaza regulile de circulatie si agreseaza verbal lugojenii. Imediat, la conducerea politiei Lugoj a avut loc o sedinta in urma careia s-a dispus o razie pe strazi, care a fost coordonata de seful Biroului de Ordine Publica, Sebastian Peiov. Politistii au anuntat ca au fost verificate 36 de autovehicule si au fost legitimate 49 de persoane. “În urma activitatilor efectuate au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002R, în valoare de 1.160 de lei. Politistii au constatat o infractiune la regimul rutier si au retinut un permis de conducere. Politistii din cadrul Biroului de Ordine Publica Lugoj au oprit pentru control, pe strada Paul Chinezu din Lugoj, un autoturism, condus de un barbat de 38 de ani. În urma verificarilor efectuate în bazele de date a reiesit ca autoturismul figureaza fara drept de circulatie, acesta fiind înmatriculat doar pentru efectuarea de probe în vederea vanzarii, avand atribuite în acest scop un set de placute aditionale eliberate de autoritatile italiene. A fost întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul înmatriculat în alt stat, care nu are dreptul de circulatie în Romania", au precizat oamenii legii. Politistii au anuntat ca astfel de actiuni vor avea loc si in zilele care urmeaza, traficul fiind supravegheat atat pe timpul zilei, cat si pe timpul noptii, atat cu aparatele din dotare ale politiei, cat si cu ajutorul camerelor video amplasate in oras.