Jale pe autostrada. Peste 300 de soferi amendati, in urma unei actiuni cu efective marite

12 Septembrie 2022
Lugoj Info.ro -Peste 300 de soferi amendati, in urma unei actiuni cu efective marite foto: POLITIA ROMANA

Politistii din cadrul Birourilor de Politie Autostrazi au verificat, timp de doua zile, tot ce a miscat pe autostrazile din vestul tarii.

service-lugoj

Controalele au venit dupa ce in primele luni ale anului, au fost inregistrate zeci de accidente, in urma carora 12 persoane au decedat si alte 72 au fost ranite.

“Avand in vedere faptul ca de la inceputul anului si pana in prezent pe tronsonul de Autostada A1, situat intre P.T.F. Nadlac 2 si nodul rutier Margina si pe Autostrada A6 s-au inregistrat mai multe accidente rutiere, in care au fost implicate vehicule de transport persoane sau transport marfa, precum si alte autovehicule, soldate cu decesul a 12 persoane si ranirea a 72 de persoane, BRIGADA AUTOSTRAZI din cadrul I.G.P.R. a organizat o actiune cu efective marite, in vederea cresterii gradului de siguranta rutiera pe acest tronson de autostrada. La activitate au participat politisti din cadrul structurii centrale ale Brigazii Autostrazi, precum si politisti din cadrul Birourilor de Politie Autostrazi din subordinea acesteia, fiind constatate mai multe abateri privind incalcarea legilor speciale din domeniul transportului rutier de marfa si persoane. De asemenea, din analizele efectuate, s-a constatat ca in zilele de, joi si vineri, s-au produs cele mai multe accidente rutiere.”, au anuntat oamenii legii.

In urma verificarilor efectuate, au fost aplicate 343 de sanctiuni contraventionale, in valoare de  226.975 de lei.

“Dintre acestea, 175 de sanctiuni au fost aplicate conform O.G  37/2007, care reglementeaza activitatea conducatorilor auto privind timpii de condus si de odihna, 10 sanctiuni conform HG nr. 69 privind stabilirea incalcarilor cu caracter contraventional ale prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1.071/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 21 octombrie 2009 de stabilire a unor norme comune  privind conditiile care trebuie indeplinite pentru exercitarea ocupatiei de operator de transport rutier si 4 sanctiuni conform Legii nr. 132/ 2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie.

 De asemenea:

- 40 de sanctiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranta;

- 15 sanctiuni pentru stationarea nejustificata pe banda de urgenta;

- 2 sanctiuni pentru constatarea expirarii termenului de valabilitate al ITP-ului;

- 5 sanctiuni pentru anvelope uzate;

- 2 sanctiuni pentru efectuarea de depasiri de care autotrenuri pe sectoarele de drum unde le este interzisa efectuarea acestei manevre;

- 3 sanctiuni au fost aplicate pietonilor;

- o sanctiune pentru circulatia pe sensul opus de mers;

- 7 sanctiuni pentru defectiuni tehnice;

- 80 de sanctiuni pentru alte abateri.

 Politistii au retinut, in vederea suspendarii, 9 permise de conducere, dintre care:

- 6 pentru circulatia pe banda de urgenta;

- 2 pentru depasire;

- 1 pentru circulatia pe sensul opus de mers.

Totodata, au fost retrase 13 certificate de inmatriculare si 4 seturi de placute cu numere de inmatriculare.”, au precizat reprezentantii IPJ Timis intr-un comunicat de presa remis Lugoj Info.ro. 

Politistii au anuntat ca vor continua aceste activitati si fac apel la toti participantii la trafic sa respecte regulile de circulatie, sa nu se grabeasca si sa conduca prudent.