vineri, 29 martie 2024
9.9 C
Lugoj
spot_img

Politistii au fost nevoiti sa foloseasca un excavator, pentru a da de urma cablului. Cum fura un individ energie electrica, direct de la stalp

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Politistii au anuntat ca, la inceputul lunii septembrie, s-au sesizat din oficiu, cu privire la savarsirea infractiunilor de “furt”, “executarea sau folosirea de echipamente clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare,”. Barbatul de 34 de ani era suspectat ca sustragea energie electrica, folosind la domiciliul sau un racord clandestin. Pana saptamana trecuta, oamenii legii au monitorizat locuinta acestuia, iar vineri, politistii Sectiei 10 Politiei Rurale Faget, impreuna cu reprezentanti din cadrul E-Distributie Banat SA, au obtinut un  mandat de perchezitie domiciliara, emis de judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Faget. Pentru ca barbatul a refuzat sa spuna de unde se alimenteaza cu energie electrica si a negat ca fura curent, politistii s-au vazut nevoiti sa aduca un utilaj de mari dimensiuni si i-au atras atentia ca vor sapa in toata curtea. Intr-un final, omul a recunoscut ca imobilul este alimentat printr-un cablu ingropat, care porneste chiar din fata casei. In urma pechezitiei, politistii au descoperit atat racordul, cat si mai multe alice din plumb, precum si un detector de metale.

 “ In urma perchezitiei desfasurate, au fost descoperite urmatoarele:

– un racord trifazat necontorizat care alimenta cu energie electrica imobilul respectiv;

– 3 cutii cu alice din plumb, (1500 buc) calibru 4,5mm/177ccl;

– un tub cartus percutat;

– un dispozitiv de detectie a metalelor, pentru care nu exista autorizatie de detinere (s-a aplicat sanctiune contraventionala in valoare de 25.000 lei + confiscarea dispozitivului, conform art. 28 alin. 1 lit. h din OG 43/2000). Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de “furt”, “executarea sau folosirea de echipamente clandestine in scopul racordarii directe la retea sau pentru ocolirea echipamentelor de masurare,” si “nerespectarea regimului armelor si munitiilor”.”, a anuntat IPJ Timis.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII