duminică, 3 decembrie 2023
0.9 C
Lugoj
spot_img

(FOTO) Operatiune spectaculoasa de prindere in flagrant, langa Lugoj. Traficanti de migranti, blocati in trafic de politistii de la Crima Organizata

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Barbatii, care se aflau in doua masini, au fost blocati in trafic in urma unui adevarat asalt facut impreuna cu trupele speciale ale jandarmeriei. Actiunea a avut loc in zona localitatii Jena. In una dintre masini, un microbuz, oamenii legii au descoperit nu mai putin de 18 migranti din Siria. Cealalta masina blocata in trafic era dotata cu statie de emisie receptie si avea rol de antemergator. DIICOT a anuntat ca actiunea a fost pusa la cale de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Timisoara împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara. Oamenii legii au precizat ca miercuri dimineata au avut loc un numar de 16 perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Timis, Arad, Hunedoara si Ilfov, într-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat în savarsirea infractiunii de trafic de migranti. ”În cauza s-a retinut faptul ca, gruparea infractionala a desfasurat activitati în scopul racolarii, calauzirii, transportarii, transferarii si adapostirii migrantilor, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a Romaniei cu Serbia si Ungaria (15 transporturi). În fapt, din probatoriul administrat a rezultat ca, începand cu luna februarie 2020, grupul infractional organizat a racolat migranti, respectiv cetateni care doresc sa paraseasca tarile de origine, pe care i-a transportat ilegal prin Romania catre state din nord – vestul Europei. Membrii gruparii care actionau pe teritoriul Romaniei fac parte dintr-o grupare infractionala internationala organizata pe teritoriul mai multor tari aflate pe traseul migrationist, respectiv Siria – Irak – Turcia – Bulgaria – Serbia – Romania – Ungaria – state din spatiul Schengen (Austria, Germania). Grupul infractional a racolat migranti din tarile de origine (Irak, Siria, Turcia etc.) si i-a trecut ilegal frontiera de stat a Serbiei cu Romania.
În Romania, migrantii au fost preluati din apropierea granitei si transportati cu ajutorul unor autocamioane sau alte autovehicule pana la granita cu Ungaria, unde fie treceau fraudulos frontiera de stat pe jos, fiind asteptati pe teritoriul Ungariei de catre membrii gruparii, fie ar fi fost trecuti frontiera de stat în autocamioane. Ulterior, acestia au fost preluati din apropierea frontierei cu Ungaria si transportati pana în tarile de destinatie – Austria, Germania, etc.  Migrantii sau familiile acestora, aflate deja în tari din vestul Europei, au platit membrilor gruparii sume cuprinse între 1.500 si 5.000 de euro pentru fiecare persoana. În cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara împreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Timisoara au efectuat o actiune de prindere în flagrant a unui numar de 3 suspecti, în timp ce transportau migranti”, au anuntat procurorii antimafia.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Timisoara au fost conduse, în vederea audierii, un numar de 14 persoane. Actiunea a beneficiat de sprijinul politistilor de frontiera din cadrul ITPF Timisoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.
DIICOT face precizarea ca pe întreg parcursul procesului penal, suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie.

{gallery}diicot1111{/gallery}

 

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII