duminică, 3 decembrie 2023
-0.1 C
Lugoj
spot_img

Gasit responsabil pentru administrarea proasta a drumurilor. Seful DRDP Timisoara, cel care a promis intersectie semaforizata si sens giratoriu in intersectia de pe strada Tapiei, a fost demis

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Sambata, in Clisura Dunarii patru persoane au murit dupa ce o masina a plonjat in Dunare. Simion este o mai veche cunostinta a lugojenilor fiind nimeni altul decat cel care in cardasie cu primarul Lugojului, Francisc Boldea, a promis rezolvarea problemelor din intersectia de pe strada Tapiei unde mai multe persoane au murit sau au fost ranite grav. Desi au promis anul trecut semafoare si sens giratoriu “in cateva luni”, nici acum situatia nu a fost rezolvata. Horatiu Simion a fost demis dupa ce Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, a cerut un Raport cu privire la elementele care privesc infrastructura rutiera si care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orsova si Moldova Noua, în dreptul localitatii Coronini.

În urma analizarii documentelor primite luni dimineata, Ministrul Transporturilor a cerut Directorului General CNAIR, Stefan Ionita, sa ia urgent masuri împotriva celor care se fac vinovati de gestionarea deficitara a zonei aflate în administrarea DRDP Timisoara, scrie resita.ro.

“Am constatat ca atat DRDP Timisoara, cat si sectia de Drumuri Orsova sunt vinovate, cel putin de indolenta si proasta gestionare a teritoriului aflat în administrare. Din documentele primite reiese ca sectia de Drumuri Orsova detinea parapeti pe stoc, dar ca nu i-a folosit. Directorul Regionalei Timisoara ar fi trebuit sa stie acest lucru si sa dea dispozitie ca acesti parapeti sa fie înlocuiti”, a declarat Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor.

 Decizia luata de Directorul General CNAIR, Stefan Ionita, ca urmare a informatiilor prezentate, a fost de demitere din functie a Directorului Regionalei Timisoara, Horatiu Simion, dar si a Sefului Sectiei de Drumuri Orsova, Cunicel Ion.

 Din raportul prezentat a reiesit inclusiv ca în acea zona, parapetul greu era deteriorat de cel putin 2 ani. De asemenea, Ministrul Transporturilor a solicitat CNAIR, înca de duminica, un raport complet  cu privire la situatia drumurilor si a dispus ca pana la sfarsitul anului sa fie montati si înlocuiti toti parapetii, acolo unde este necesar.

Directorii regionali trebuie sa vina cu date exacte despre zonele cu probleme pentru a se putea aloca fondurile necesare montarii, sau înlocuirii, dupa caz, a parapetilor în curbe periculoase, puncte negre, locuri unde sunt frecvente accidentele grave.

Înca de saptamana trecuta, Razvan Cuc, Ministrul Transporturilor, le-a atras atentia directorilor regionali ai CNAIR ca trebuie sa se implice personal în gestionarea zonelor aflate în administrare: ”Nu este normal sa astepte mereu, de la Bucuresti, sa li se spuna exact ce sa faca. Au primit înca de la începutul anului libertate de decizie, inclusiv pe întretinere, iar aceasta libertate vine si cu responsabilitati”. Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a subliniat ca masurile luate sunt legate strict de atributiile în domeniul infrastructurii rutiere si nu se substituie anchetei Ministerului de Interne privind accidentul din judetul Caras-Severin.

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII