marți, 27 februarie 2024
15.9 C
Lugoj
spot_img

Grindeanu da o mana de ajutor dezvoltarii Lugojului. Ministerul Transporturilor se pregateste sa cedeze fostul dispensar al CFR, pentru ca primaria sa faca o autogara

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Primaria Lugoj si Ministerul Transporturilor au ajuns la o intelegere, cu privire la cedarea unei cladiri cu terenul aferent.

Administratia locala a solicitat oficial, anul trecut, Minsterului Transporturilor, cladirea si terenul unde pana in anii 2000 a functionat dispensarul CFR. Aflata in stare avansata de degradare, cladirea a fost abandonata de Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara. Primarul ales, Claudiu Buciu, a anuntat in urma cu doi ani ca isi doreste sa infiinteze acolo o autogara, iar cu ideea lui au fost de acord consilierii PNL. Anul trecut a fost transmis la cabinetul ministrului Grindeanu mai toate documentele, inclusiv o hotarare de consiliu. Acum, Ministerul Transporturilor a pregatit o hotarare de Guvern, prin care solicitarea administratiei lugojene va fi aprobata. ”Prin promovarea prezentului act normativ, se va modifica descrierea tehnica si se vor actualiza valorile de inventar ale unor bunuri imobile proprietate publica a statului aflate in administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prin Spitalul Clinic Cai Ferate Timisoara, ca urmare a actiunii de reevaluare, efectuata de SC Consult Lor-Ena SRL, ale caror rezultate au fost consemnate in Raportul de evaluare a imobilizarilor corporale de natura constructiilor. De asemenea, proiectul de act normativ se refera la trecerea acestor imobile aflate in domeniul public al statului si administrarea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, prin Spitalul Clinic CF Timisoara, in domeniul public al Municipiului Lugoj, cu scopul facilitarii construirii unei autogari si exploatarii in conditii optime a acesteia, in beneficiul comunitatii locale.”, se arata in documentul celor de la Ministerul Transporturilor. Primaria Lugoj mai detine in zona terenul si cladirea fostei cantine de ajutor social, aceasta, ca si dispensarul, urmand a fi demolata, iar in locul lor urmeaza sa se ridice noua autogara.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII