Evenimentul a strans la un loc peste o mie de oameni curiosi sa guste preparatele culinare. La editia din acest an au participat bucatari romani, dar si din strainatate, care s-au intrecut sa gateasca cele mai gustoase specialitati. La loc de cinste a fost gulasul, care a atras ca un magnet oamenii veniti din mai multe zone ale judetului. Bucatarii au avut mari probleme in a-i face pe cei prezenti sa astepte ca mancarurile sa fie gata. Portiile de gulas s-au vandut cu preturi intre 5 si 15 lei, insa a fost mancare pentru toata lumea. La reusita acestui festival a contribuit si vremea frumoasa care a facut ca micuta localitate sa fie luata cu asalt de vizitatori. ”Este un nou prilej de a felicita deosebita activitate a Asociatiei Microregiunii „Tara Fagetului” pentru activitatea desfasurata pe parcursul anilor si care prin acest festival gastronomic organizat la Dumbrava incheie ciclul de finantare 2007-2013 si cred ca sunt bine pregatiti si le urez succes in viitoarea perioada de finantare, perioada de finantare in care sunt sigur ca vor veni atat in sprijinul mediului public, dar si al celui privat”, a declarat Calin Dobra, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.
{gallery}festivaldumbrava2009{/gallery}