miercuri, 27 septembrie 2023
26.9 C
Lugoj
spot_img

Incep inscrierile la sesiunea de toamna a Bacalaureatului. Vezi intregul program al examenului

Data:

spot_img
spot_img

Calendarul sesiunii august-septembrie 2020 a examenului national de Bacalaureat a fost aprobat prin ordin de ministru si transmis spre publicare în Monitorul Oficial. Potrivit ordinului, înscrierea candidatilor este programata în intervalul 13 – 24 iulie. Documentele-tip de înscriere – completate si semnate – pot fi depuse la secretariatele unitatilor de învatamant-centre de examen sau pot fi transmise prin mijloace electronice/posta, folosindu-se coordonatele indicate de secretariatele unitatilor de învatamant.

Probele scrise sunt programate în saptamana 24 – 27 august, astfel:

  • 24 august: Limba si literatura romana – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului si specializarii – E.d)
  • 27 august: Limba si literatura materna –  proba E.b)

Echivalarea si recunoasterea competentelor lingvistice si digitale se pot realiza în zilele de 28 si 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitatile de învatamant liceal vor calcula mediile candidatilor si vor asigura echivalarea/recunoasterea nivelurilor de competenta, la probele de profil din cadrul examenului national de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice.

Afisarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (pana la ora 12:00) si va fi urmata de etapa depunerii contestatiilor, în aceeasi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00. La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui si a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD).

Contestatiile pot fi depuse atat în format fizic, cat si electronic. În acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip în care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sambata, 5 septembrie. Nota minima de promovare, pentru fiecare proba, este 5, iar media finala pentru promovarea examenului este cel putin 6.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vara se prelungeste. Cand este prognozata o racire a vremii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru...

Sunt indepartati arborii care reprezinta pericol. Trafic restrictionat pe drumul dintre Lugoj si Faget

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timis a anuntat...