sâmbătă, 20 iulie 2024
27.9 C
Lugoj
spot_img

Incepe montarea panourilor si realizarea instalatiilor. O firma din Belint, singura din zona Lugoj–Faget, pe lista instalatorilor validati pentru Casa Verde Fotovoltaice

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Administratia Fondului pentru Mediu a publicat pe site-ul institutiei, lista instalatorilor validati in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice.

„Incepand de joi, persoanele fizice si unitatile de cult, vor putea selecta din aplicatia informatica unul dintre cei 515 instalatori validati pentru a le verifica documentele depuse in cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice. Ne dorim ca toti cei 87.500 de solicitanti care au aplicat anul acesta sa fie aprobati si sa devina prosumatori in perioada urmatoare”, a precizat presedintele AFM, Laurentiu-Adrian NECULAESCU.
In termen de maximum 90 de zile, calculate de astazi, 6 septembrie 2023, se parcurg
urmatoarele etape:
✓ selectarea de catre solicitant a unui instalator validat, prin intermediul aplicatiei;
✓ efectuarea analizei de catre instalator a documentelor incarcate de solicitant;
✓ aprobarea de catre instalator, in aplicatie, a solicitantilor eligibili.
In termen de maximum 30 de zile de la data selectarii instalatorului de catre un solicitant,
instalatorul analizeaza documentele incarcate de solicitant, conform procedurii de analiza si
selecteaza in aplicatie solicitantii eligibili. Administratia Fondului pentru Mediu genereaza prin intermediul aplicatiei listele cuprinzand proiectele solicitantilor eligibili. Dupa publicare pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu a listei solicitantilor aprobati, instalatorul va putea incepe montarea panourilor fotovoltaice.
Implementarea proiectului se realizeaza in termen de cel mult 12 luni de la aprobarea proiectului, termen in care trebuie realizata instalatia si in care se va obtine certificatul de racordare. La pozitia 484 apare singura firma din zona Lugoj – Faget care a fost validata pentru Casa Verde Fotovoltaice, majoritatea firmelor din judet care pot monta instalatii si panouri fiind din Timisoara.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII