duminică, 3 decembrie 2023
-0.1 C
Lugoj
spot_img

Interactiune mai buna intre cetateni si autoritati. Portalul inspectorulpadurii.ro va beneficia de îmbunatatiri

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Astfel, înca de la lansarea sa în varianta de testare, la începutul lunii decembrie 2016, autoritatea publica centrala din domeniul silviculturii a anuntat ca portalul revolutionar va beneficia de modificari si îmbunatatiri, în cursul anului 2017.

„Pachetul Inspectorul Padurii, atat aplicatia mobila, cat si portalul web, reprezinta instrumente esentiale în lupta împotriva taierilor ilegale de padure. Chiar daca sistemele se afla înca în varianta de testare, ele si-au dovedit deja utilitatea. Acest exercitiu de transparenta, unic în Europa si în lume, trebuie sa continue si sa fie îmbunatatit; tocmai de aceea specialistii nostri lucreaza pentru a introduce noi parametri, care vor creste acuratetea si eficienta sistemelor informatice de urmarire a trasabilitatii lemnului”, a declarat Adriana PETCU, ministrul Apelor si Padurilor.

De la data punerii în functiune si pana în prezent, portalul a înregistrat 5.815 alarme forestiere. Acestea reprezinta modificari în coronamentul arborilor, identificate prin imagini satelitare, care ar putea reprezenta taieri de padure. Toate alarmele forestiere sunt publice, ele fiind marcate pe harta din portal cu culoarea rosie. Reamintim ca portalul nu poate face înca diferenta între exploatarile legale de masa lemnoasa si cele ilegale. Acest lucru va putea fi posibil doar dupa introducerea în baza de date a amenajamentelor silvice si a actelor de punere în valoare în format electronic. Acest proces a demarat deja, însa este unul de durata, ce se va întinde pe o perioada de cel putin 1 an, fiind vorba de marcarea efectiva în teren a fiecarei exploatari forestiere.

Reprezentantii Garzilor Forestiere au procedat la verificarea, pana în prezent, a 3.249 de astfel de alarme forestiere. Dintre acestea, 3.058 de alarme nu s-au confirmat, constatandu-se ca reprezentau fie exploatari forestiere legale, doboraturi de vant sau erori de sistem. 191 de alarme se afla în analiza, iar restul de 2.566 alarme din totalul de 5.815 vor fi verificate în perioada urmatoare. Absolut toate alarmele forestiere, cele existente sau cele care vor aparea în viitor, vor fi verificate în teren de personal specializat.

Începand de astazi, 23 martie 2017, specialistii care administreaza portalul www.inspectorulpadurii.ro aatvor modifica starea tuturor alarmelor forestiere verificate si neconfirmate, acestea urmand sa apara pe harta cu culoarea albastra. Alarmele „albastre” se vor regasi, în continuare, pentru o perioada de 30 de zile, dupa aceasta perioada urmand sa fie sterse de pe harta din portal.

Prin acest demers, Ministerul Apelor si Padurilor doreste sa eficientizeze interactiunea între cetateni si portal. Platforma va beneficia si de alte îmbunatatiri în cursul acestui an.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII