miercuri, 27 septembrie 2023
23.8 C
Lugoj
spot_img

Lipsa semnal in zona Lugoj. Amenzi de sute de mii de lei pentru operatorii de telefonie mobila

Data:

spot_img
spot_img

Institutia a verificat acoperirea cu servicii de voce mobila in aproximativ 13.400 de localitati, adica in toate localitatile cu mai mult de 10 locuitori, fiind totodata masurati peste 246.000 de km pe drumurile nationale, judetene, orasenesti si comunale. Din pacate, niciunul dintre operatorii care furnizeaza servicii de voce mobila nu si-a indeplinit obligatia de a avea o acoperire cu servicii de voce a unor zone locuite de cel putin 98% din populatia Romaniei, astfel ca au fost aplicate amenzi in functie de procentul de acoperire atins de fiecare. Operatorii si-au asumat obligatii odata cu licentele de utilizare a spectrului radio, ele nefiind facultative.

Campania de masurare a acoperirii nationale cu servicii de voce mobila s-a desfasurat in perioada mai – septembrie 2019. Acoperirea cu semnal a localitatilor a fost masurata parcurgandu-se drumurile accesibile, bulevardele si strazile principale, precum si strazile secundare, astfel incat localitatea sa fie cat mai omogen masurata. Acoperirea cu servicii de voce a fost calculata ca raportul dintre suma populatiei acoperite si suma populatiei masurate.

In urma masuratorilor efectuate de Autoritate, Orange Romania acoperea cu servicii de voce mobila un procent de 97.81% din totalul populatiei, Vodafone Romania – 97.76%, Telekom Romania Mobile Communications – 96.53%, iar RCS&RDS – 95.42%. Tinand cont de procentul atins de fiecare operator, RCS&RDS a fost sanctionat cu amenda in valoare de 800.000 de lei, Telekom Mobile cu 700.000 de lei, Vodafone cu 60.000 de lei, iar Orange cu 50.000 de lei.

O parte dintre zonele fara semnal au fost identificate si in judetul Timis la cativa kilometric de Lugoj. Harta cu zonele unde comunitatile nu beneficiaza de semnal de telefonie mobile este disponibila pe  www.aisemnal.ro .

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Vara se prelungeste. Cand este prognozata o racire a vremii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru...

Sunt indepartati arborii care reprezinta pericol. Trafic restrictionat pe drumul dintre Lugoj si Faget

Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timis a anuntat...