duminică, 3 martie 2024
2.9 C
Lugoj
spot_img

Lugojeanul Sergiu Novac obtine argintul la Olimpiada Balcanica de Matematica

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Lotul olimpic de matematica al Romaniei si-a trecut în palmares 6 medalii (doua medalii de aur si patru medalii de argint) la a XXXVI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori (Chisinau, 30 aprilie – 5 mai).

Medaliati cu aur si anul trecut, la Belgrad, Edis Memis (Liceul Teoretic International de Informatica din Constanta) si Leon-Roland Balan-Tribus (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si-au reeditat performantele, obtinand premii de acelasi calibru.

Medaliile de argint au fost adjudecate de Sergiu-Ionut Novac (Colegiul National „C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul National „Gheorghe Sincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Simon (Liceul International de Informatica din Bucuresti) si Dragos Crisan (Colegiul National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca). 

Echipa Romaniei a fost coordonata de conf. univ. dr. Catalin Gherghe (Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Matematica si Informatica) si însotita de prof. Danut Arama (Colegiul National „Costache Negri” din Targu Ocna) si prof. Cristian-Vladimir Cerbu-Sfarghiu (Colegiul Liceal Militar „Sefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc).

La editia 2019 a Olimpiadei Balcanice (competitie de nivel regional) au participat echipe din 17 tari: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Romania, Serbia si Turcia (tari membre cu statut permanent) si Azerbaijan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudita, Turkmenistan si Marea Britanie (tari cu statut de invitat).

Conform regulamentului de organizare si desfasurare, fiecare stat participant, cu exceptia celui organizator, are dreptul sa înscrie în concurs o echipa formata din maximum 6 elevi din învatamantul liceal, a caror varsta nu depaseste 20 de ani la data desfasurarii competitiei. Probele presupun rezolvarea individuala a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorica si algebra, pe durata a patru ore si treizeci de minute.

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII