Începand de luni, 28 decembrie a.c., în conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID-19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucratorii din domeniile sanatate si social, urmand sa se activeze accesul în aplicatie si pentru celelalte doua grupe de vaccinare (grupa a II-a –populatia cu grad de risc si lucratorii care desfasoara activitati în domenii-cheie, esentiale si grupa a III-a –populatia generala). Planificarea electronica prin intermediul platformei eficientizeaza procesul de vaccinare, distributia dozelor de vaccinare si evita supraaglomerarea din centrele de vaccinare. Platforma informatica vine în sprijinul tuturor celor care vor sa se programeze pentru vaccin, inclusiv populatia generala din etapa a 3-a. Pasii de înscriere sunt usor de parcurs. Din platforma nationala de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19, https://vaccinare-covid.gov.ro/, se acceseaza meniul PROGRAMEAZA-TE sau se acceseaza direct link-ul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/. Persoanele care se planifica la vaccinare îsi creeaza un cont pe baza datelor de identificare si a numarului de telefon. În contul creat, cetatenii au acces la propriile programari: centrul de vaccinare, datele la care vor fi efectuate prima administrare si rapelul (cea de-adoua doza). De asemenea, în momentul programarii, platforma genereaza un document pe baza caruia se va face accesul în centrul de vaccinare la data planificata. Ulterior, la prezentarea în centrul de vaccinare a persoanei programate, validarea programarii se realizeaza în zona de triaj prin scanarea codului QR de pe documentul generat de platforma sau pe baza cartii de identitate. Platforma a fost dezvoltata de Serviciul de Telecomunicatii Speciale pe baza cerintelor operationale formulate de Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Personalul medical din centrele de vaccinare va utiliza tablete distribuite de STS, cu ajutorul carora se va realiza accesul securizat în aplicatia Registrul Electronic National de Vaccinare(RENV). Aplicatia RENV este pusa la dispozitie de Institutul National de Sanatate Publica pentru a avea evidenta vaccinarilor. Platforma si sistemele informatice puse la dispozitie de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale au fost astfel dimensionate si configurate încat sa permita accesarea simultana de catre un numar mare de utilizatori, totodata fiind implementate si masuri specifice de securitate cibernetica.
Articolul precedent
Ultimele informatii
Din aceasi categorieINFORMATII
Colegii nu au prins-o și s-a lovit la coloană. Adolescentă ajunsă la spitalul din Lugoj în urma provocării „Superman Challenge”
O tânără din Lugoj a ajuns la spital miercuri,...
Cerere mare de vaccin antigripal. Unele farmacii din Lugoj au început organizarea de puncte de vaccinare
Medicii de familie lugojeni susțin că, în ultimele săptămâni,...
Aparatură modernă pentru unitățile de urgență din vestul țării, inclusiv pentru cea de la spitalul din Lugoj
Ministerul Sănătății a anunțat că unitatea de primiri urgențe...
De la 1 Mai se actualizează lista cu medicamente gratuite și compensate. Care sunt afecțiunile care vor beneficia de tratamente de ultimă generație
La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărârea...