.In prima saptamana va propunem o reteta reinventata: ”Sarmale din legume si carne de pui, la cuptor”. Pentru a va apuca de gatit aveti nevoie de urmatoarele:
Ingrediente 10 portii
l 1kg pulpe pui
l 500g. rosii
l 300 g. morcovi
l 500 g. ceapa
l 500 g. dovlecel
l 500 g. ardei gras
l 500 g. conopida
l 1,5 kg. varza murata
l Sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
Se taie marunt pulpele de pui, apoi se toaca legumele. Se caleste amestecul de legume si carne de pui, condimentandu-se cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce umplutura este gata, se amesteca bine si se umplu sarmalutele in felul urmator:
Se pune un strat de varza murata taiata marunt intr-o tava, se invelesc sarmalele, se aseaza in tava si se adauga varza murata tocata.
Se lasa la cuptor aproximativ o ora.
Secretul Bucatarului
Pentru un gust mai bun, se stropesc sarmalutele cu un sos de rosii, inainte de a fi puse la cuptor.
Mod de servire
Se servesc cu ardei iute, alaturi de un pahar de vin rosu.
Reteta de mai sus va este oferita de lugojinfo.ro impreuna cu agentia Russenart Comunications si partenerii sai.
{gallery}sarmalecupui{/gallery}