sâmbătă, 3 iunie 2023
21.9 C
Lugoj
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Lugojul castiga micro-granturi nerambursabile in cadrul programului national „Fondul pentru un viitor mai bun în comunitati”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Programul este finantat de Lidl Romania cu peste 1.225.000 de lei în editia a III-a si implementat în mai multe orase din tara. La Lugoj demersul este coordonat de Fundatia Comunitara Timisoara si a dispus de 245.000 lei pentru finantarea de initiative de mediu si educatie din comunitate. Finantarile au fost acordate pe baza de concurs de proiecte, precedat de sesiuni online de îndrumare si feedback individual, la care au putut lua parte toti cei interesati sa aplice. În urma concursului au fost selectate 5 proiecte finaliste care vor pune în practica  idei variate de îmbunatatire a mediului si a spatiului comun.

 

  • Astfel, proiectul ,,Asociatiei Verde de Banat”, cel al Asociatiei Alternativei Sportive si proiectul „Grupului de initiativa Punem insula pe harta” si-au propus sa transforme Insula Cotu Mic prin activitati de ecologizare, de constientizare a importantei protectiei mediului, prin plantari de arbori, prin amenajari ale spatiului verde si ale zonelor de acces la care sunt invitati toti lugojenii.
  • Proiectul Poeme prin cartiere lugojene, imaginat de „Asociatia Culturala Tu si Eu”, reprezinta o prima initiativa de animare a unor cartiere din Lugoj prin activitati culturale.
  • Scopul proiectului „Artizan Lugojan”, propus de „Asociatia de interventie si regenerare comunitara”, este crearea unei legaturi între mestesugarii locali si tinerele generatii, oferind celor din urma o perspectiva proaspata si variante viabile de dezvoltare profesionala. Realizarea unor spatii de întalnire, prin generarea de mobilier urban, vor avea rolul de a aduce comunitatea împreuna.

 Selectia finala a proiectelor a fost realizata de catre un juriu dedicat, format din specialisti în domenii legate de temele Fondului, împreuna cu un membru din Consiliul Director al Fundatiei Comunitare Timisoara si un reprezentant Lidl Romania. 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII