miercuri, 28 februarie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Lugojul in topul oraselor din tara care ofera cele mai importante sume de bani noilor parinti. Valoarea tichetelor va creste cu 20%  

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Primaria Lugoj se pregateste sa majoreze valoarea ajutorului pentru parinti.

Decizia va fi luata saptamana viitoare si cu siguranta, politicienii locali din opozitie nu vor indrazni sa se opuna acestei initiative. Administratia locala a anuntat ca va majora cu 20 de procente suma pe care o primesc acum parintii la nasterea unui copil. Daca acum parintii primesc 1500 de lei, suma va ajunge de luna viitoare la 1800 de lei. Consiliul Local al Municipiului Lugoj a decis inca din vara anului 2022, acordarea „Trusoului pentru nou-nascut” sub forma de tichete valorice. Suplimentul financiar pentru nou-nascuti se acorda pe baza solicitarii scrise a unuia din parinti si nu este conditionat de situatia materiala a familiei. Se ia in considerare faptul ca va contribui intr-o oarecare masura la cresterea natalitatii in municipiu. Din datele Directiei de Asistenta Sociala Comunitara, in anul 2022 (perioada de acordare 1 iulie – 31 decembrie) 104 familii au beneficiat de trusoul pentru nou-nascut in valoare de 1.500 lei, iar in anul 2023, 256 de copii ai caror familii domiciliaza in Municipiul Lugoj, au beneficiat de prevederile H.C.L. nr. 253 din 27 iunie 2022.

Conditiile de acordare ale trusoului pentru nou-nascut sub forma de tichete sunt urmatoarele:

  •  cel putin unul dintre parinti/ parintele singur sa aiba domiciliu in municipiul Lugoj;
  •  sa fi depus cerere pentru acordarea suplimentului financiar „Trusou pentru nou-nascut” in termen de maxim 90 de zile calendaristice de la data nasterii copilului.

Tichetele vor putea fi folosite numai pentru achizitionarea de: hainute pentru copil, lenjerie, paturica, saltea pentru infasat; lapte praf, biberoane, suzete; scutece, produse de igiena si cosmetice destinate copilului; carucior, patut; termometru, termometru pentru baie, forfecuta si aspirator nazal pentru nou-nascut.

Valoarea tichetelor este una dintre cele mai mari din tara si plaseaza Lugojul printre primele orase din tara la sprijinul acordat micutilor dupa nastere.

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII

Lucrarea era semnalizata, dar omul nu a fost atent. Lugojean ranit grav, dupa ce a plonjat cu trotineta electrica intr-o groapa cu ciment

Politistii lugojeni atrag atentia conducatorilor de trotinete electrice, pentru...

UPDATE: FEMEIA A MURIT ! Accident grav la Gavojdia. Femeie acrosata de un autocamion

O femeie a ajuns la spital in stare critica,...

Un primar PNL, atac la racolarile lui Simonis. Noi vom face alianta cu AUR

Decizia presedintelui PSD Timis, Alfred Simonis, de a “trasfera”...